Gasparovics Kiara toronymagasan vezet

fogathajtás
Zsigárd/Gúta |

Két nyári viadallal folytatódott a dél-szlovákiai fogathajtók nyolc versenyből álló idei sorozata: Zsigárdon a Kolozsi-rancson a Bácsai Dénes, Győri Lőrinc és Balla Szilárd alkotta trió volt a házigazda, Gútán pedig Korkován Péter és Őszi Róbert. 

Mindkét helyen kiválóan szerepeltek a feltörekvő dél-szlovákiai fiatal hajtók: a feketenyéki Gasparovics Kiara a kettes fogatok akadályhajtásában Zsigárdon második volt, Gútán pedig győzött e számban, a szlovák bajnokság összetettjében hat verseny után egy híján harmincpontos előnnyel vezeti a mezőnyt. Igencsak eredményes volt az alsószeli Kajos Vivien, aki Zsigárdon mindkét számban (akadályhajtás, vadászhajtás) a harmadik helyet csípte el, s összetettben is mindkét számban dobogós helyen található.

„Kevesebben voltunk a szokottnál, főleg a magyarországi lovasokat riasztotta vissza a versenyzéstől az időjárás, amely végül is nem akadályozott bennünket a versenyszámok lebonyolításában” – mondta a zsigárdi történésekről lapunknak Győri Lőrinc társszervező, akitől megtudtuk, hogy Geröly Tibor (akadályhajtás) és Fülöp Zsolt (vadászhajtás) jóvoltából mindkét számban magyarországi elsőség született. Gútán már fordult a kocka: 15 kettes fogat versengésében dél-szlovákiai diadalok születtek: Gasparovics Kiara az akadályhajtásban, a nádszegi Sárkány László vadászhajtásban nem talált legyőzőre.

Még két idei viadal van a sorozat versenynaptárában: szeptember 7-én Dunatőkésen, szeptember 28-án pedig isnét Gútán találkozik a mezőny.

Érdekes

EREDMÉNYEK

Zsigárd – kettes fogatok, akadályhajtás (17 induló): 1. Gerőly Tibor (magyarországi) 137,92, 2. Gasparovics Kiara (feketenyéki) 146,68, 3. Kajos Vivien (alsószeli) 150,62. Vadászhajtás (13): 1. Fülöp Zsolt (magyarországi) 79,78, 2. Őszi Róbert (Kramix sro) 83,30, 3. Kajos Vivien (alsószeli) 83,76.

Gúta – kettes fogatok, akadályhajtás (15 induló): 1. Gasparovics Kiara (feketenyéki) 355,68, 0 hibapont, 2. Geröly Tibor (magyarországi) 315,68, 3 hibapont, 3. Sárkány László nádszegi) 343,02. Vadászhajtás (10): 1. Sárkány László 75,72, 2. Geröly Tibor 78,36, 3. Vankó Imre (felsőszeli) 81,42.

A szlovákiai bajnokság állása, akadályhajtás: 1. Gasparovics Kiara 106 2. Kajos Vivien 77, 3. Gasparovics László (feketenyéki) 73; vadászhajtás: 1. Cserge Igor (dunatőkési) 51, 2. Sárkány László 37, 3. Kajos Vivien 35.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?