Nagy József nem indul a Híd listáján, a párt tiszteletben tartja döntését

Nagy József
Pozsony |

A Híd tiszteletben tartja Nagy Józsefnek azt a döntését, hogy nem indul a párt listáján a parlamenti választáson – közölte Debnár Klára, a Híd szóvivője.

Nagy József azért döntött így, mert hibának tartja a Híd-MKP-koalíció létrejöttének elutasítását, ami viszont lehetőséget nyitott egy újabb magyar mozgalom előtt. Nagy József úgy nyilatkozott, szimpatikus számára az Összefogás (Spolupatričnosť) elnevezésű kezdeményezés, mert nem zár ki senkit az együttműködésből.

„Bár a Spolupatričnosť mozgalom neve magyarul Összefogást jelent, a kezdeményezés méginkább szétforgácsolhatja a magyar szavazókat” 

– reagált a Híd a mozgalom megalakulására.

Nagy József volt EP-képviselő és környezetvédelmi miniszter bírálja a Hidat és az MKP-t, mivel az együttműködésük elmaradása miatt parlamenti képviselet nélkül maradhat a szlovákiai magyarság. Az új mozgalommal kapcsolatban azt mondta, az alakulóban levő Összefogás mozgalmat egyelőre szimpatikusnak tartja. „Senkit nem zár ki az együttműködésből, nem egy pártvezér körül formálódó mozgalom, és függetlennek kellene lennie a szponzoroktól és a külföldi kormányoktól.

Elképzelhetőnek tartja, hogy az Összefogás platformja elfogadhatóbb lenne számára, mint az MKP-lista, és úgy véli, jobban megfelelne a Magyar Fórumnak is, amelyet egykori párttársa, Simon Zsolt hozott létre.

Bugár Béla, a Híd elnöke az MKP-val folytatott tárgyalások eredménytelen lezárása után kijelentette, az MKP nem akart engedni abból a követeléséből, hogy 50-50 százalékban osztják el a helyeket a képviselőlistán. Hozzátette, az MKP ahhoz is ragaszkodott, hogy egyik pártelnök sem állhat a közös lista élén. A tárgyalások lezárása után információk jelentek meg arról, hogy többen távozhatnak a Hídból, amit a párt találgatásnak nevezett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?