Nevetséges ok miatt tiltották be a Harry Potter-regényeket egy katolikus iskolában

Egy Tennessee állambeli katolikus iskola eltávolította a könyvtárából a Harry Potter regényfolyamot, mert az intézmény vezetői attól tartanak, hogy a könyvek olvasásakor a diákok megidézik a gonoszt.

A nashville-i római katolikus iskola, a St. Edward School lelkésze, Dan Reehil a szülőknek küldött e-mailben magyarázta meg, hogy miért tartotta szükségesnek az intézmény, hogy megváljon J.K. Rowling népszerű könyveitől.

Mint fogalmazott:

az átkok és bűbájok, amelyek a könyvekben szerepelnek, valódi átkok és bűbájok, és ezeket olvasva az ember a gonosz szellemének megidézését kockáztatja.

Az e-mail szerint Reehil ördögűzőkkel is konzultált, mielőtt az általános iskola könyvtárából száműzte a Harry Potter-könyveket.  

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel azt nyilatkozta a Tennessean nevű lapnak, hogy a katolikus egyháznak nincs hivatalos álláspontja a Harry Potter-történetekkel kapcsolatban, így a pap és az iskola úgy dönthet, ahogy akar, nem akadályozhatják meg a könyvek eltávolítását.

(hvg.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?