Árulkodó mondatok

dang

Bár szemmel láthatóan nem szívlelik egymást, szakítani egyelőre mégsem tudnak. Robert Ficónak és Peter Pellegrininek is megvan erre a maga oka, de más-más ütőlapokat tartanak a kezükben. A lapokat pedig alighanem csak a választás után osztják újra.

A Smerből származó információk szerint Pellegrininek már elege van abból, hogy miniszterelnök létére nem politizálhat önállóan, de ez a jól értesültek fülesei nélkül is annyira nyilvánvaló, hogy kár is tagadni. Fico mégis ezt teszi, így aztán persze hogy derültséget keltett, amikor kijelentette, hogy Pellegrini távozása a Smerből ugyanolyan szamárság, mint Kočner üzenetei. Mindkét üggyel kapcsolatban kuszák és hiányosak a hírek, de azt biztosan leszögezhetjük, hogy legalább a fele igaz a pletykáknak.

Persze az is tévedés lenne, ha Pellegrinire úgy tekintenénk, mint egy új generáció felvilágosult politikusára. Másrészt az is tény, hogy az elfogadhatatlan és paranoiás Ficónak mindenképpen ő az ellenpólusa a Smerben.

Mindkét állítást egyetlen sajtótájékoztatón sikerült igazolnia. Amikor Pellegrinit Kočner üzeneteiről kérdezték, nem hagyta ki, hogy ne rúgjon bele Richard Sulíkba, amikor azt mondta, a Radičová-kormány alatt egyes kormánypárti politikusok reggelizni jártak Kočnerhez, a jelenlegi kormány meg rács mögé dugta őt. Nagyon elferdített tálalása ez a dolgoknak, amit éppen Ficótól vett át.

Másrészt egyes ügyekben teljesen más álláspontot képvisel a kormányfő, mint pártbeli főnöke. Például kijelentette, hogy a kórházreform régebbi konfliktusok miatt akadt el, és az okokat ugyanott kell keresni, amiért Szlovákia nem csatlakozott az isztambuli szerződéshez vagy a marrákesi egyezményhez: mindig az indulatok győztek az észérvek felett, az ügyeket riogatásra használták fel, mint ahogy most is azzal ijesztgetik a lakosságot, hogy egy csomó kórház meg fog szűnni. Egyértelmű támadás ez Robert Fico ellen, aki mindhárom ügyben hangadó volt és mindig beharangozta, hogy jön a világ vége.

Tehát hiába mosolyog hozzá Pellegrini, egyáltalán nem meggyőző, amikor azt állítja, hogy nem harcol Ficóval. 

És ugyanez a helyzet a pártelnökkel is. Saját sajtótájékoztatóján nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy rajta lesz-e Pellegrini a Smer választási listáján, hiába faggatták őt kitartóan. Ha a kormányfő, aki most a Smer legnépszerűbb politikusa, nem fenyegetőzne távozással fél évvel a választások előtt, akkor Fico rövid és egyértelmű választ tudott volna adni a kérdésre.
Azt lehet találgatni, hogy hol tart most a Fico és Pellegrini közti csata és azt is, hogy mi lesz a végkimenetele. De egy biztos: a Smer szemétdombja kicsi két kakas számára.
A szerző a Trend hetilap kommentátora

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?