Vasárnap jön a rangadók rangadója

vida krisz2

A bajnokságban még veretlen Slovan látogat Dunaszerdahelyre vasárnap (18.00) a labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójának slágermeccsén. Ez az összecsapás a két együttes aktuális helyezésétől függetlenül mindig a rangadók rangadójának számít.

A papírforma alapján a pozsonyiak várhatják nagyobb esélyekkel a mérkőzést, mert ebben az évadban még csak egyszer vesztettek pontot (a legutóbbi fordulóban hazai pályán döntetleneztek az addig szintén százszázalékos zsolnaiakkal), ráadásul az EL-csoportkör kiharcolása után feldobott hangulatban érkeznek a MOL Arénába.

A DAC viszont mindent meg akar tenni, hogy meglepje a bajnokot. A sárga-kékek túl vannak egy kisebb hullámvölgyön, amikor három fordulón át nem győztek, múlt vasárnap azonban Nyitrán begyűjtötték a három pontot, és továbbra is a harmadik helyen állnak a táblázaton – igaz, mögöttük három további csapatnak ugyanúgy tíz pontja van, mint a DAC-nak.

A két csapat eddig 58 mérkőzést játszott egymás ellen az élvonalban, ebből 11-et nyert a DAC, 12 alkalommal döntetlen lett az eredmény, 35-ször pedig az égszínkékek örülhettek, a gólkülönbség 49:105 a DAC szemszögéből. A tizenegy sárga-kék sikerből kilenc a dunaszerdahelyi stadionban született, a legutóbbi éppen idén áprilisban, amikor a Slovan szintén még veretlenül látogatott a MOL Arénába, ám a lendületben lévő DAC Vida Kristopher góljával 1:0-ra verte a nagy riválist. A meccs másik hőse Martin Jedlička volt, aki 11-est védett.

„Próbáljuk megmutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és le tudjuk győzni a Slovant – fogalmazott Vida Kristopher, a DAC támadója a klub honlapjának. – Pályafutásom egyik legemlékezetesebb pillanata az az áprilisi 1:0, behúzni azt a rangadót, amikor a Slovan még veretlen volt a bajnokságban. Kívánom, hogy idén is sikerüljön!”

Abdulrahman Taiwo arról beszélt, hogy a Slovan elleni összecsapások a játékosok számára is ugyanolyan fontosak, mint a szurkolóknak: „A Slovan a legnagyobb ellenfél, egy ilyen együttest legyőzni mindig ad egyfajta többletet, és képes alaposan megnövelni az önbizalmat. Azt mondta az edző, hogy jó érzéssel tölti el a hozzáállásunk. Mindenki nagyon motivált és már várjuk a vasárnapi rangadót. Mindenki megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni magából a három pont megszerzéséért.”

A Slovannak parádés mutatói vannak a bajnokságban, 6 meccsen 18 gólt lőttek és csak kettőt kaptak, míg a DAC eddig 12-szer talált az ellenfelek hálójába, viszont már kilenc gólt kapott.

A MOL Arénában vélhetően telt ház lesz, péntek délután még 522 jegyet kínáltak eladásra.

A mérkőzést az Orange Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti, az M4 Sport pedig 21 órától felvételről adja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?