Szeptemberben indul a tokaji kerékpárexpressz

A kerékpárexpressz névre keresztelt különjáratokra egy kétirányú jegy 8 euróba, a kedvezményes 5 euróba kerül
Kassa/Bodrogszerdahely |

A szüreti időszak során egy úgynevezett tokaji kerékpárexpresszt is igénybevehetnek az utazni vágyók Kassa és a kelet-szlovákiai tokaji borvidék települései között. A szombatonként induló szerelvényekhez egy tehervagont kapcsolnak, melyekben az utasok ingyen szállíttathatják kétkerekű táltosaikat. 

A kerékpárexpressz a Kassa-Csörgő-Újhely-Borsi-Bodrogszerdahely vonalon fog közlekedni mindkét irányban. Az első ilyen szerelvény szeptember 7-én indul el a kassai vasútállomásról reggel nyolckor (9 óra 15 perckor érkezik meg Bodrgoszerdahelyre – a szerk. megj.), visszafelé este hatkor indul Bodrogszerdahelyről Kassa irányába. „A gömöri és a jégexpressz nevű sikeres próbálkozásaink után úgy döntöttünk, hogy a régió keleti részét is támogatni szeretnénk, hiszen ott a szüreti időszakban van a legtöbb turista. Nagyon örülök, hogy ezek a rendkívüli járatok nagy-nagy sikernek örvendenek, és az is fantasztikus hír, hogy más régiókat is inspiráltunk ezekkel a fejlesztésekkel. A tokaji járattal elsősorban a kerékpárosok kedvében szeretnénk járni, mégpedig a kerékpárok ingyenes szállításával. A borospincéket és borászatokat így egy kerékpáros kirándulás keretében is könnyedén megtekinthetik” – tudatta lapunkkal Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke. Mint kiderült, a különjárat nemcsak a kerékpárosok, hanem a régió borászainak is nagy segítség, hiszen némelyik borászathoz külön autóbuszjáratot is indítanak a vasútállomásokról. A szerelvényhez csatolt tehervagonban egyszerre 50 kerékpárnak tudnak helyet biztosítani. A szolgáltatás ingyenes, de a kerékpárok helyjegyét még az indulás előtt szükséges lefoglalni. Lenka Vargová Jurková, a Kassai Régió Turizmus regionális idegenforgalmi iroda igazgatója szerint a keleti végekre ellátogatók nemcsak egyéni, hanem az általuk szervezett barangolásokon is részt vehetnek. „Az általunk szervezett kerékpáros kirándulások során meglátogatjuk Tokaj leglátványosabb és legérdekesebb részeit. Megnézzük a kistoronyai kilátótornyot, ellátogatunk Szlovákia legalacsonyabban fekvő pontjába, Bodrogszögbe, az egyik túra során pedig a határon túlra visszük az érdeklődőket. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült egy tehervagont csatolni a járathoz, de akkor leszünk igazán boldogak, ha teljes mértékben ki is lesznek használva a járatok” – zárta Jurková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?