A kiselsősök idén támogatást kapnak az államtól az iskolakezdéshez

iskolakezdés

Ebben az évben először az elsősök anyagi támogatást kapnak az államtól az iskolakezdéshez. Azok a szülők, akiknek a gyermeke most kezdi az alapiskola első évfolyamát, októberben 100 eurós anyagi támogatást kapnak.

Szeptember 1-jén lép érvénybe az a családi pótlékról szóló törvénymódosítás, amelyet a Smer-SD terjesztett elő.

A módosítást előterjesztő képviselők szerint a családi pótlék egyszeri emelése a szülők közvetlen támogatását jelenti, amelyet októberben automatikusan mindenki megkap, anélkül, hogy ezt kérvényezné. A támogatás kifizetésének feltétele, hogy a gyermek elkezdjen iskolába járni.

Arról, hogy idén mely gyermekek léptek be az alapiskolába, a támogatást bonyolító hivatalok a gyermekek, tanulók és hallgatók központi nyilvántartásából fognak értesülni, ahová minden iskola szeptember végéig köteles beírni az adatokat. „Az a cél, hogy minden gyermek számára, aki megkezdi a kötelező iskolalátogatást, biztosítva legyenek a szükséges iskolai eszközök” – magyarázták a képviselők. Az intézkedés azoknak a szülőknek a kiadásait hivatott csökkenteni, akiknek a gyermeke belép az alapiskolába.

Az intézkedés ebben az évben 6,2 millió euróba fog kerülni. A támogatást idén 59 000 gyermek fogja megkapni, jövőre 59 300, 2021-ben pedig 59 600 gyermek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?