Nehezen szokják az autósok az új forgalmi rendet Párkányban

párkány petőfi utca
Párkány |

Augusztus elejétől további 250 méterrel hosszabbították meg a Tűzoltó utcától a Szent István utca közepéig húzódó kerékpárutat, emiatt Párkány egyik legforgalmasabb részén kétszer olyan hosszan egyirányúsították a forgalmat, mint amilyen korábban volt.

A hatályos egyirányúsítás alapján a haladási irány szerinti jobb oldalon több új parkolóhelyet létesítettek, a bal oldalon pedig kétirányú biciklisávon közlekedhetünk, egészen a Petőfi utcai kereszteződésig. A haladási irány a már eddig is egyirányú Kertész utcában szintén megfordult, most a forgalom a Sportpálya tér felől vezet a Kertész utcán át a Szent István utcáig.  Bár ezen a szakaszon az új forgalmi rend már augusztus 7-től érvényes, kezdetben kaotikus volt a közlekedés, és nagyon sokan máig nem szokták meg az egyirányúsítást, illetve nem veszik figyelembe a közlekedési táblákat. A máshonnan érkező autósok szintén nehezebben tájékozódnak. Eugen Szabó, Párkány polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott, augusztus elején a rendőrök is többször kivonultak a kritikus pontokra, és igyekeztek oldani a forgalmi gubancokat. Szerinte ez megszokás és figyelem kérdése. Arra a felvetésünkre, hogy miért épp a nyári főidényben kellett egyirányúsítani, úgy válaszolt, egyrészt a Szent István utcai parkolási gondokat enyhítették ezzel, másrészt az időjárás miatt kellett most elvégezni a munkákat. „Közlekedési projektet kellett készítenünk, amit jóvá kellett hagyatunk az érsekújvári közlekedésrendészettel. Olyan céget kellett találnunk, amelyik szakszerűen elvégzi a felfestést és a munkát, ehhez jó idő kell, valamint az új jelzőtáblákat is kellett gyártatnunk, és ki kellett helyeznünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén nyáron hosszabbítjuk meg az egyirányú forgalmat. A változás egy folyamat része, lényege, hogy Párkány a közeljövőben komolyabban szeretné bővíteni a városon belüli kerékpárutak hálózatátˮ – magyarázta a polgármester. 

Többen arra is panaszkodtak, hogy az egyirányúsítás miatt az új magán rendelőintézetbe autóval nehezebb eljutni, mint korábban. A polgármester erre úgy reagált, a Kertész utcában annyi változott, hogy most már csak az utca másik végéről lehet behajtani, de a rendelőintézet így is elérhető. 

A gépkocsivezetőket, kerékpárosokat arra kéri Párkány önkormányzata, hogy figyeljék az új közlekedési táblákat, ne csak a GPS-re hagyatkozzanak, tartsák be a szabályokat és vigyázzanak egymásra. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?