VIDEÓ: Fürdőkádban akart felnevelni két tigriskölyköt egy szlovák nő

tig

Lakása fürdőkádjában akart felnevelni két tigriskölyköt egy szlovák nő Ausztriában. Az állatokat ugyan kimentették, de elpusztultak.

A néhány hetes állatokat a fürdőkádban, egy hősugárzó alatt akarta felnevelni egy 34 éves szlovák nő, aki egy szlovák tigrisfarmról vitte magával a kölyköket néhány napos korukban. 

A hatóságok egy lakossági bejelentés nyomán találták meg még augusztus 8-án a rossz állapotban lévő kistigriseket, amelyek állítólag egy héttel korábban jöttek világra. A kicsiket a schönbrunni állatkert gondjaira bízták, de a tigrisbébik állapota átmeneti javulás után hirtelen romlásnak indult, a kölykök a hét végén elpusztultak.

A nő, akinek október közepén bíróság előtt kell felelnie a védett állatok kereskedelmére vonatkozó törvények megsértése miatt, azt mondta, hogy a kicsik eleven nagyon rossz állapotban voltak és azért helyezte el őket ideiglenesen a lakásában, hogy ott a hősugárzó segítségével talpra állítsa őket. A nőt akár két év szabadságvesztésre is ítélhetik. 

A schönbrunni állatkert szerdai tájékoztatása szerint a kölykök túl hamar anyjuk nélkül maradtak, túl kicsik és fejletlenek voltak az életben maradáshoz, életüket a napi 24 órás gondoskodás ellenére sem sikerült megmenteni. 

Állatvédők szervezet szerint jobban kellene ellenőrizni a szlovákiai létesítményt, mert az európai tigrisfarmokon nevelt ragadozókat gyakran turistalátványosságként zsigerelik ki, majd testrészeik hasznosítása céljából Ázsiába adják el őket.

Ez a felvétel még azután készült róluk, hogy bekerültek az állatkertbe:

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?