Megújul a vágsellyei állomás

Megújul a vágsellyei állomás
Vágsellye |

Komoly beruházás keretében Vágsellye átalakítaná a vonat- és autóbusz-állomás környékét, hogy megoldódjon a parkolás azok számára, akik autóval vagy kerékpárral érkeznek a pályaudvarra, illetve biztonságosabb legyen a gyalogosközlekedés az egymás szomszédságában lévő vonat- és autóbusz-állomás között.

Egyre többen választják a vágsellyeiek és a környező falvakban lakók közül az utazásnak azt a formáját, hogy autóval vagy kerékpárral érkeznek a vonathoz, így egyre több parkolóhelyre lenne szükség a vágsellyei állomáson. Jelenleg az autósok az állomás közelében parkolnak az út szélén, elhanyagolt füves területeken, vagy a közelben található temető parkolójában. A kerékpárosok az állomás épülete mellett található biciklitartókban hagyják biciklijüket, ám gyakran ott is rendezetlen a parkolás módja. A gyalogosok – gyalogátkelők híján – sokszor a közlekedő autók és buszok között kelnek át az úton, veszélyeztetve saját épségüket és a biztonságos közlekedést. A város vezetése ezért úgy döntött, ősszel pályázatot nyújt be, uniós forrásból tennék rendbe a környéket. A tervek szerint több mint 250 parkolóhelyet alakítanának ki a személyautók, 14-et a motorkerékpárok számára, és a meglévő 20 parkolóhelyet a kerékpárok számára további 40-50 hellyel bővítenék ki. Továbbá járdát, kerékpárutat és a várakozók számára kényelmes pihenőhelyeket alakítanának ki. A beruházás közel 5 millió euróba kerülne, ebből 2 milliót szeretne Vágsellye az uniós alapokból finanszírozni. A fennmaradó összeg a város költségvetését terhelné. Az átalakítás megkezdését 2021 tavaszára, a munkák befejezését 2023 téli hónapjaira tervezik. Dajana Hanesová, a város szóvivője lapunknak elmondta, az átalakítást nem egyszerre végeznék. „Először a területnek csak az egyik részén építenénk meg a parkolót, hogy a buszmegállókat odébb lehessen költöztetni, hogy esztétikailag is elfogadható legyen. A helyükön elegendő parkolóhelyet lehet majd kialakítani a személyautóknak és a kerékpároknak, és az egész környéket rendbe tudjuk tenni” – fogalmazott a szóvivő. Hozzátette, kapcsolatba léptek a Szlovák Vasúttársasággal, hogy amennyiben a város rendbe teszi a területet, a jelenlegi évi 50 ezer euró bérleti díj helyett megegyezzenek egy méltányosabb összegben. „Nem tűnik igazságosnak, hogy a város ekkora összeget fizessen a vasúttársaságnak a terület használatáért, ezért olyan megoldást keresünk, mely mindkét fél számára elfogadható” – zárta Hanesová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?