Az SaS foglalta le az Sznf teret a Kuciak-gyilkosság évfordulójára

Ján Kuciak
Pozsony |

A pozsonyi Sznf teret a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés mellett az OĽaNO mozgalom és az SaS párt is le akarta foglalni Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának első évfordulójára.

Az óvárosi városi hivatalban csütörtök délután végül az SaS-t sorsolták ki. Erről Matej Števove, Pozsony-Óváros polgármesterének szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget. Az SaS a tervezett megmozduláson teret enged minden demokratikus szereplőnek.

A szóvivő elmondása szerint mindhárom szereplő szerdán (augusztus 21.), reggel 8 óra előtt jelentette be a gyülekezési szándékát.

„A terek mindenki számára nyitottak. Ezért szívesen látjuk a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezést és más demokratikus csoportokat is, amelyek változást akarnak Szlovákiában” – jelentette ki Róbert Buček, az SaS szóvivője, hozzátéve: rövidesen felveszik a kapcsolatot a kezdeményezéssel. A párt felszólította az illetékeseket: mutassák meg közösen, hogy együtt tudnak működni, és el tudják hozni azt a pozitív változást, amit az állampolgárok várnak tőlük.

Matúš Bystriansky, az OĽaNO szóvivője elmondta: a mozgalom a sorsolás előtt visszalépett a Tisztességes Szlovákiáért javára, sőt szervezői és anyagi segítséget is felajánlott nekik a megmozdulás előkészítéséhez. Hozzátette: az OĽaNO küldötte jelentkezett elsőként az óvárosi városi hivatalban.

Števove megerősítette, hogy a mozgalom február 20-ra, vagyis az évforduló előestéjére is gyűlést jelentett be az Sznf térre. A Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés az évforduló napján egyébként a Szabadság térre is bejelentett egy rendezvényt.

Az OĽaNO mozgalom korábban összetűzésbe került a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezéssel az Sznf tér lefoglalása miatt. Akkor a bársonyos forradalom 30. évfordulójára rendezett megmozdulás képezte vita tárgyát. A mozgalom végül a november 14-től 19-ig terjedő időszakra foglalta le a teret. A Tisztességes Szlovákiáért ugyanerre a térre november 13-ra és 22-re jelentette be gyülekezési szándékát. A kezdeményezés a Szabadság teret is lefoglalta a november 15-től 18-ig tartó időszakra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?