Legalább négy magyar nemzetiségű áldozata volt az 1968-as megszállásnak

1968 szovjet megszállás

Összesen 148 halálos áldozata volt Csehszlovákia 1968-as megszállásának a prágai, Totalitárius Rendszereket Kutató Intézet (Ústav pro studium totalitních režimů) kutatása szerint, közülük legalább négyen magyar nemzetiségűek voltak.

Az intézet azokat számítja a megszállás halálos áldozatai közé, akiket vagy a megszállók fegyverrel öltek meg, vagy pedig a megszállás miatt – például a megszálló hadseregek járműveivel való autóbalesetben haltak meg, az 1968. augusztus 21-i megszállást követő egy évben.

Az áldozatok nevét interaktív térképre vitték fel, és röviden leírták a halál okát is. A legfiatalabb áldozat két-, a legidősebb 91 éves volt.

Az interaktív térképet megtekintheti ITT.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?