Fico: A koalíciós szerződés lejárta után is működni fog a kormány

robert fico
Pozsony |

A kormánykoalíció a koalíciós szerződés lejárta után is tovább fog működni – szögezte le Robert Fico, a Smer-SD elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, ennek gyakorlati okai is vannak, például jóvá kell hagyni a jövő évi költségvetést.

Bejelentette, hogy a koalíciós tanács legközelebb szeptember elején ül össze, és a három kormánypárt végigveszi azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az őszi ülésen a parlament elé kerülnek.

Elmondta, hogy a koalíciós szerződés a záradék szerint egy bizonyos ponton túl már nem kötelezi a partnereket. „Ez azért van így, hogy a pártoknak szabadkezük legyen a választási kampányban" - mondta Fico. Szerinte azonban a megállapodás továbbra is érvényes, és a kormánykoalíció nem szűnik meg működni.

„A javaslatokat meg fogják szavazni a kormánypártok, megyünk tovább, nincs semmi gond” - jelentette ki a Smer-SD elnöke.

Andrej Danko (SNS) házelnök a TASR-nek kijelentette, feltehetően 2020. február 29-én lesz a parlamenti választás, a koalíciós szerződés pedig a választás dátuma előtt fél évvel érvényét veszíti. Hozzátette, a kormánykoalícióban vannak ugyan nézeteltérések, de a választásig egyben akarják tartani, és a fontos törvényjavaslatoknál eddig mindig betartották az egyezségeket. Emellett a kormánypártok kölcsönösen egymás támogatására vannak utalva a saját javaslataik elfogadásánál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?