Az EL-csoportkörért csatázik a Slovan

slovan

A Slovan a görög PAOK ellen lép pályára ma, Pozsonyban (21.00) a labdarúgó Európa-liga selejtezők playoff-körének első mérkőzésén. A párharc győztese bejut az EL-csoportkörbe. 

Nagyon erős ellenfélen kell túljutnia a pozsonyi csapatnak, ha be szeretne jutni az Európa-liga csoportkörébe: a PAOK veretlenül nyerte a görög bajnokságot, a BL-selejtezők harmadik körében pedig egyenrangú ellenfele volt az Ajaxnak, a görögök összesítésben csak egy góllal maradtak alul.  A Slovannak mindenesetre nincs félnivalója, az égszínkékek remek formában várják a mérkőzést, az előző körben az ír Dundalk csapatát kettős győzelemmel ütötték ki, míg a Fortuna Ligában öt forduló után is hibátlan a mérlegük. 


„Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint amilyeneket a szlovák bajnokságban játszunk. Elsősorban fejben kell felkészülnünk az összecsapásra – mondta Andraz Sporar, a pozsonyiak szlovén válogatott támadója. – Ezen a két mérkőzésen a szurkolóinkra is kulcsfontosságú szerep vár. Az ilyen meccsen szinte biztos a telt ház, nekünk pedig meg kell mutatnunk, hogy egyik ellenfél sem számíthat itt könnyű menetre.”


Az égszínkékek másik légiósa, a szerb Alexandar Csavrics szerint a csapat bizakodva várja a mérkőzést. „Tudjuk, hogy a PAOK nagyon erős csapat, de az európai kupákban esélyesnek számítani nem egy hálás feladat, ezt a saját bőrünkön tapasztaltuk meg. Fontos mérkőzés lesz, de nem kell feleslegesen nyomást helyezni magunkra, úgy készülünk, ahogy bármelyik meccsre. Nem fogunk megijedni tőlük, maximálisan bízunk magunkban. ”


A Slovan, amely az utolsó állva maradt szlovák csapat a nemzetközi kupaporondon, utoljára a 2014/15-ös szezonban szerepelt az Európa-liga csoportkörében, akkor pont nélkül, hat vereséggel esett ki, míg a háromszoros görög bajnok PAOK az elmúlt hat évben ötször is eljutott a csoportküzdelmekig. Tavaly egy csoportban szerepeltek a MOL Vidivel és kisebb meglepetésre a székesfehérváriak mindkét meccsen győzni tudtak. A PAOK-ban pályára léphet a szlovák válogatott Miroslav Stoch is, aki nyáron a Slaviától igazolt a görög csapathoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?