Fico és Pellegrini sem ért egyet a kórházreformmal

fico pellegrini
Pozsony |

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőnek ugyanaz a véleménye a kórházak csoportosításáról, mint Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének. Ezt utóbbi jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a kórházreform társadalmi egyetértést igényel.

„Megvárom, hogy a miniszterelnök milyen technikai megoldás mellett fog határozni” – fűzte hozzá Fico, aki állítása szerint nem akar beleszólni a kormányfő döntésébe.

A kormány jogalkotó tanácsa kedden jóváhagyta a kórházreformról szóló javaslatot. Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter a dokumentumot törvénymódosítási javaslat, és nem alkotmánytörvény formájában terjesztette a kormány elé. Utóbbi megoldást Robert Fico szorgalmazta.

Fico kitart amellett, hogy a párt nem fogja támogatni a kórházreformot, amennyiben Kalavská azt általános jogszabály formájában terjeszti az SZK Nemzeti Tanácsa elé. Hozzátette: ha emiatt nem fogadja el a parlament a javaslatot, a miniszternek el kell majd gondolkodnia a politikai jövőjén. Kalavská a kormány szerdai ülésén mutatja be a tervezetet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?