Száz fociév Szepsiben

szepsi 100 éves foci

Az idő könyörtelenül halad előre. Szepsiben is elérkezett az ünneplés ideje. Centenáriumát tartotta a helyi foci, jelenleg azonban nincs csapat a kelet-szlovákiai városban. De időközben új klubot alapítottak, s a korábbi évtizedeket idéző mederbe akarják terelni a legnépszerűbb labdajáték helyi történéseit.
 

A jubileumra ellenfélnek a Fradi öregfiúcsapatát hívták meg. Nagy név, nagy kihívás, s az egykori szepsi kiválóságokból összeállt alkalmi alakulat egyáltalán nem tisztelte a pályán a budapesti zöld-fehéreket, akiket 3:2-re legyőzött. „Ezernél több ember látta a mérkőzést. Megegyezés szerint előbb az idősebbek futottak ki a pályára, utána fokozatosan a fiatalabb gárdák, s ezzel a meccs is felpörgött – idézte fel a nagy sikert Zupko László főszervező, a vendéglátók kapusa. – Húsz perc alatt nem kaptam gólt, aztán jött helyettem a cserekapusunk. Azon kevés klub közé tartozunk, amelynek csapatai még nem kaptak ki a Ferencvárostól: az ideit egy 2000-ben játszott ifjúsági mérkőzés előzött meg a két klubcsapat között, azt is mi, vagyis diákcsapatunk nyerte Miskolcon 1:0-ra.”

Slavomír Borovský polgármester ünnepi gondolataiban a százéves focimúltra is kitért, s jelezte, óriási hagyománya van a városban a sportágnak. Elhangzott az is, hogy megalakult a városi sportklub, amely a focit kívánja hamvaiból életre kelteni. Mintegy hatvan vendéget is meghívtak a sportág korábbi nagyságai közül, mindannyian emléklapot vettek át a szepsi fociért tett érdemeik elismeréseképpen. „Számomra az egész ünnepség hangulata volt magával ragadó, az a szeretet, amely a nézőktől érkezett az FTC és az egykori szepsi játékosok iránt – idézi fel legkedvesebb emlékét Zupko László. – Baráti légkör uralkodott a pályán is, leszámítva a harmadik hazai gól után keletkezett tiltakozásokat. Videón megnéztük, valóban szabályos találat volt. A vége felé mindenki győzni akart, mi azonban jobban akartuk a sikert, és nyertünk a rengeteg szurkoló előtt, akik közül nem egy Fradi-mezben foglalt helyet a lelátón.” 

Érdekes

ÜNNEPSÉG A SZÁZÉVES SZEPSI FOCI ALKALMÁBÓL

Öregfiúk mérkőzése: – Szepsi–Ferencváros 3:2 (1:0), g.: Pelegrin 2, Maďarík, ill. Jozsi, Fehér. 
Szepsi: Zupko, Janíško, Nemčík–R. Drenko, P. Drenko, Puškáš, Seliga, Fazekáš, Majný, Maďarík, Majoroš, Németh, Pelegrín, German, Boda, Vávra, Vaško, Szabó, Ternei, Sanislo, Hricsák, Vaňo, Pavlišin, Veverica. Edző Tamás László. 
Ferencváros: Tarczy–Telek, Rab, Szenes, Holló, Koch, Józsi, Zsolnai, Fehér Á., Bánki, Fischer, Dzurják, Dukon, Szabó. Edző: Dzurják József.
Ifimérkőzés: Szepsi–Tornagörgő 3:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?