Folytatja a Híd és az MKP a tárgyalást, augusztusban le akarják zárni

Híd-MKP
Pozsony |

Hétfőn délután újra tárgyalt az MKP és a Híd a parlamenti választási együttműködésről, megegyezés nem született, de a tárgyalások folytatódnak. Az előző tárgyaláson a Híd átadta együttműködési javaslatát, erre várták most az MKP reakcióját.

 Az előzetes információk szerint már hétfőn délután dönteni akartak arról, hogy koalícióban vagy külön indul a két párt a jövő évi parlamenti választáson. „Küldöttségünk részt vesz a tárgyaláson, és az alapján dönt a továbbiakról, hogy milyen magyarázatot kap azokra az aktuális kérdésekre, amelyek most a társadalmat és a mi közösségünket is foglalkoztatják” – közölte még a tárgyalás előtt Králik Róbert, az MKP sajtótitkára. Ezzel Marián Kočner és Alena Zsuzsová állítólagos üzenetváltására utalt, amelyben Bugár Béla neve is szerepel. 
A választáson való közös indulás fontos az MKP számára, de a tisztességes politizálás ennél is fontosabb – szögezte le Králik. „Mindkét félnek lesz módja nyilatkozni az aktuális témákkal kapcsolatban is” – jelentette ki Debnár Klára, a Híd szóvivője. „Minden további lépés attól függ, hogy hogyan zárul a tárgyalás” – fűzte hozzá Králik Róbert. Tegnap már konkrét feltételekkel készült a Híd. „A tárgyaló felek a koalícióban való indulás konkrét feltételeivel fognak foglalkozni” – erősítette meg Debnár Klára.
Az együttműködésről zajló tárgyalássorozatból már múlt héten kiszállt Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke. „Ha a Híd az MKP-val tárgyal, és kettős koalíció jön létre, sok sikert kívánunk nekik, de a Magyar Fórum nem lesz sem a Híd, sem az MKP listáján“ – mondta Simon Zsolt. 
A tárgyalás tegnap este hat utén ért véget, a két párt tárgyalói a 19 pontból 17-et vettek át, a személyi kérdésekben nem tudtak megállapodni. Abban azonban megegyeztek, hogy folytatják a tárgyalásokat, amelyeket augusztus végéig le akarnak zárni.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?