Hyundai Tucson N Line: a bestseller, amelynek jót tett a sportosítás

hh

Bár az SUV-őrület már fokozatosan lecsillapodik, még mindig hatalmas érdeklődésnek örvendnek ezek a szabadidő-terepjárók. A kategórián belül aztán külön szerepet töltenek be a sportos SUV modellek. A Hyundai sem akart kimaradni a sorból, ezért úgy döntött, sportosítja a legnépszerűbb SUV-jét. Jól tette, a sportos külsővel ugyanis igencsak mutatós a Tucson.

Egyesek kifogásolhatnák, hogy az N Line változat csak afféle vizuális felújítás, ám ez nem teljesen igaz. Azon túl ugyanis, hogy a modellt átalakították, sokkal élvezetesebb vezetni, ugyanis a Hyundai szakértői a felfüggesztést és a kormányzást is módosították. A dizájn Kétség nem fér hozzá, hogy a Tucson hatalmas népszerűségre tett szert az országban, az utakon rengeteg változatát látni, az N Line viszont még aránylag ritkaságnak számít – hiszen csak nemrég jelent csak meg a piacon. Ezért is volt az, hogy az emberek – s különösen a Tucson-tulajdonosok – elismerő tekintettel forogtak az autó után, nemegyszer meg is álltak, hogy közelebbről megnézzék a változásokat, amelyekből ezen a modellen elég van. Az N Line változat például sportos lökhárítókat kapott. A fekete króm keretes, nagyon sűrűn szedett hűtőmaszk a változat egyik legszembetűnőbb része, amely igazán vagánnyá varázsolja az autót. Nem hiányozhattak a 19 colos könnyűfém felnik. A járgány piros karosszériafényezéssel nagyon mutatós, ám a tesztelt változat szürke színe nekem sokkal inkább tetszett. Az utastérben N-márkás sportüléseket és váltókart találunk, a szegélyvarrás pedig szinte mindenütt piros, még inkább elmélyítve az autó sportos énjét. A sort az alumínium pedálszett zárja. A két legerősebb motorral konfigurált Tucson N Line modellben a felfüggesztés is más, elöl 5, hátul 8 százalékkal feszesebb, emellett pedig a kormányzás is sokkal jobb, érzékenyebb. Erős motor A tesztelt változatban kétliteres CRDi jelölésű dízelmotor volt, melynek teljesítménye elérte a 136 kW-ot és a 185 lóerőt. Mindez a csodálatos nyolcgangos automata váltóval kombinálva ideálisnak mutatkozott a hétköznapi vezetésre. Igazán azt élveztem, hogy a váltó mindig a megfelelő sebességfokozatot sorolta be, nem sorolt fölöslegesen alá, sem fölé. Ez pedig pontosan olyan menetdinamikát biztosít, mint amilyet az autótól elvárnánk. A fogyasztás csak a sportosabb, dinamikusabb vezetésnél fogja túllépni a hét litert, az én esetemben a 7,6 liter körüli szintet súrolta. Normál, nyugodt tempóban viszont a hét liter alatti érték probléma nélkül tartható. Összegezve A Tucson N Line legnagyobb előnye, hogy a klasszikus változatnál sokkal szebb, kényelmesebb és jobb vezetni. Nem mondom, hogy egy aszfaltszaggató, de ennek köszönhetően épp olyan modell, amely a hétköznapokon minden családban megtalálja a helyét.

Galéria
Érdekes

Műszaki adatok

Motor 2,0CRDi

Hengerűrtartalom 1995 cm3

Teljesítmény 136 kW/185 LE

Forgatónyomaték 400Nm

Üzemanyagtartály térfogata 62 l

Kombinált fogyasztás 6,8–7,2 l/100 km

Végsebesség 201 km/ó

Gyorsulás (0–100 km/ó) 9,5 mp

Hossz./Szélesség/Magasság 4480/1850/1650 mm

Modell alapára 26 740 euró

A tesztelt modell ára 37 340 euró

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?