Hyballa: „Edzőként a fejlődést kell néznem”

taiwo gol
Dunaszerdahely |

A DAC csak döntetlenezett a nagymihályiakkal a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójában. Az 1:1-gyel a vendégek voltak elégedettebbek, de Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője több pozitívumot látott a csapat játékában. Vida Kristopher szerint korán jött a füttyszó, Vida Máté viszont úgy véli, a nézőknek joguk van a véleménynyilvánításhoz.

„Játékosok kellenek”

A nagymihályiak először szereztek pontot a MOL Arénában, és edzőjük, Anton Šoltis nagyon elégedett is volt a döntetlennel. „Ez a pont nagyon jó nekünk, a dunaszerdahelyiek ugyanis az egész mérkőzés alatt aktív pressinget játszottak, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni” – fogalmazott a vendégek szakvezetője, aki újságírói kérdésre arra is kitért, hogyan tud a gyengébb szezonkezdetek után végül mégis mindig egész pofás csapatot összehozni: „Ehhez játékosok kellenek. Most 23 játékosom van, előtte volt 14-15. Pozitívum, hogy gyűjtögetjük a pontokat, de idő kell, míg a csapat összeszokik, hiszen a keret nagy része kicserélődött.” A Zemplín gólszerzője, Modibo Sidibe csak három nappal a meccs előtt érkezett Szlovákiába. „Nigeri válogatott, de azért némi kockázatot vállaltunk a beállításával, hiszen nemrég jött. 27 éves, sokat kell még dolgozni vele” – jegyezte meg Šoltis.

A stílussal nem volt baj

A dunaszerdahelyieket irányító Peter Hyballa a játék képével elégedett volt, több pozitívumot is kiemelt. „Megint rosszul kezdődött számunkra a meccs, de utána abszolút mi domináltunk, úgy, mint a trencséniek ellen. Jók voltak a támadásvezetések, voltak helyzetek is, látványos focit, Hyballa-focit játszottunk, másrészt viszont gólokat kell rúgnunk. Az elmúlt szezonban az utolsó percekben mindig sikerült gólt szereznünk, idén nem, de a játékkal meg vagyok elégedve” – mondta a német–holland szakvezető, aki a lefújás után a tévés interjúra várva kisebb szóváltásba keveredett az egyik drukkerrel, és a meccs alatt is jelét adta, nem tetszik neki, hogy a közönség néhányszor füttyszóval reagált a látottakra. „Edzőként a fejlődést kell néznem. Tavaly, amikor nyertük a meccseket, mindenki azt mondogatta, Hyballa a szupersztár. De a stílust tekintve ez egy nagyon jó meccs volt, csak a helyzetek nem mentek be. Jan Van Daele sportigazgatóval és Világi Oszkár klubtulajdonossal mi a fejlődés folyamatát nézzük. Nagyon jó játékosok hagyták el a klubot, fiatal futballisták jöttek, mégis tudjuk a saját stílusunkat játszani. De hogy ez válság volna? Az a válság, amikor menekült kisgyerekek a tengerbe zuhannak, nem az, ami a fociban történik. Jelenleg van egy kis gondunk a kontrák kivédekezésénél, és elég nagy gondunk a befejezéseknél, de ami a látványt, ami a játékfelfogást illeti, az nagyon jó. Tavaly ugyanebben a stílusban játszottunk, bár részben más játékosokkal, csak az volt a különbség, hogy akkor meg tudtuk szerezni a győztes gólt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy most Kalmár és Ronan nélkül játszottunk, akik nagyon fontosak számunkra. A szurkolóval való szóváltásomról pedig csak annyit: szeretem ezt a klubot, szeretem a szlovákiai kollégáimat, ezt az országot, de nem én vagyok itt a seggfej és az idióta. Ha pedig egy drukker ezt mondja nekem, akkor elmondom a véleményemet. Néha higgadt vagyok, néha meg nem” – mondta Hyballa.

Nem esett jól a füttyszó

Vida Kristopher is elismerte, nem esett jól neki a füttyszó. „Igyekeztünk, ahogy tudtunk, próbáltuk kialakítani a helyzeteket. Nem volt egyszerű, de szerintem nem játszottunk olyan rossz futballt, hogy már a 20. percben fütyülni kellett volna. Az viszont tény, hogy a helyzeteket még jobban ki kell használni, túl sok lehetőséget hagyunk ki. Az ellenfél pedig ha egyszer elmegy, máris gólt rúg, elég nehéz így játszani, folyton hátrányból kell felállni. De még hosszú a szezon, még vissza tudunk jönni, nem fogjuk feladni” – hangsúlyozta a magyarországi játékos.

„Joguk van bármihez”

„A nézők fizetnek a jegyért, joguk van bármihez, kifejezhetik, ha nem tetszik valami nekik. Reméljük, hogy legközelebb győzni tudunk, és akkor nem lesz füttyszó – jelentette ki Vida Máté, aki szerint nem Kalmár hiánya volt a döntő. - Nem kell ezt túldramatizálni, hogy nem játszik Zsolti vagy épp Connor, ennyi erővel mondhatnánk, hogy nem játszott Šatka, Huk és Koné sem, és sorolhatnám… Szerintem mindenki mindent beleadott, az ellenfél egyszer talált kaput, és abból pontot vittek el. Ha kimaradnak a helyzetek, akkor elmegy az önbizalom, de nem szabad ezt túlságosan túlagyalni, minél előbb túl kell lépnünk ezen.”

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?