Kapitány: robbanásközeli a helyzet az Open Arms fedélzetén

gh
Madrid |

Kritikus, robbanásközeli a helyzet a spanyol civil mentőhajó, az Open Arms fedélzetén, amely az olaszországi Lampedusa partjainál vesztegel - figyelmeztetett szombaton a hajó kapitánya.

 Ez a bomba minden másodperccel közelebb kerül a robbanáshoz. Vagy valaki most átvágja a vörös vezetéket, és hatástalanítja, vagy az Open Arms fel fog robbanni

- húza alá Marc Reig.

A hajó fedélzetén 134 ember várakozik, többségük több mint két hete van a zsúfolt hajón, de az olasz kormány hónapok óta nem hajlandó fogadni a hajókat, amelyek embereket vettek a fedélzetükre a Földközi-tengeren. Az RTVE spanyol tévécsatorna riportjában kimerült és dühös embereket mutatott be, akik nem értik, hogy miért nem léphetnek ki a hajóból a látótávolságban lévő Lampedusa szigetére. A riport szerint az emberek kezdik elveszíteni a türelmüket, és nagyon idegesek, egyesek azzal fenyegetőznek, hogy a vízbe ugranak.

Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter szombat délután Giuseppe Conte kormányfőnek küldött és nyilvánosságra hozott levelében azt írta: "akarata ellenére", de a miniszterelnök kérésére engedélyt ad arra, hogy a 18 évesnél fiatalabbak elhagyhassák az Open Armsot, és partra szállhassanak Olaszországban. Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint a fedélzeten lévő 134 emberből mintegy harminc fiatalkorú.

Matteo Salvini előzőleg a Twitteren azt írta, hogy a hajó az eltelt 16 nap alatt nyugodtan elérhette volna Spanyolországot. Hat uniós tagállam, köztük Németország és Spanyolország is vállalta, hogy befogadják a hajón lévőket, akik egyelőre nem szállhatnak partra Olaszországban.

Szicíliától délre egy másik hajó, az Ocean Viking 356 emberrel a fedélzetén várja az engedélyt, hogy utasaival biztonságos kikötőbe hajózhasson.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?