DAC: nem elég dominálni, gól is kell

Blacki
Dunaszerdahely |

A nagymihályiak eddig öt alkalommal léptek pályára a MOL Arénában, és mind az ötször vereséggel távoztak – a sárga-kékek abban reménykednek, hogy a sorozat nem szakad meg a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójában sem, amikor a DAC vasárnap este (18.00) ismét a zemplénieket fogadja.

Mindkét együttes győzelemmel hangolt a találkozóra: a kupában a DAC 4:0-ra verte a IV. ligás Podkonice együttesét, a nagymihályiak pedig 6:0-ra győztek Krasznahorkaváralján, a helyi V. ligás klub otthonában.

A DAC első tétmérkőzését nyerte augusztusban, és az idényben először hozott le kapott gól nélkül egy meccset.

A Zemplín három vereséggel indította a szezont, ezeken a találkozókon gólt sem rúgott, de a legutóbbi bajnokit 3:0-ra megnyerte a Senica ellen, vagyis a kupameccsel együtt az elmúlt két tétmérkőzésen kilenc gólt szerzett, és nyolc különböző játékosa talált a hálóba. „Minden csapat egy igazi gólgyárosra vágyik, de mi még ilyet nem találtunk, ezért örülök neki, hogy több játékos képes gólt szerezni” – jegyezte meg Anton Šoltis, a zempléniek vezetőedzője a sportnapilapnak. A szakvezető szerint a két győzelemnek köszönhetően nagyobb önbizalommal utaznak Dunaszerdahelyre. „Nehéz ellenfél vár ránk, de remélem, a fiúk nem olyan félve fognak pályára lépni, mint a Slovan otthonában, és jó eredménnyel térhetünk haza” – tette hozzá Šoltis.

A nagymihályiaknak eddig ez még sosem sikerült: az élvonalban ötször léptek pályára a MOL Arénában, és mind az ötször vereséggel távoztak (3:1, 2:1, 2:0, 4:1, 5:0). Az elmúlt idény utolsó fordulójában a DAC igazi gálaelőadást rendezett a Zemplín ellen, amit az 5:0-s eredmény is igazol.

A mostani meccs annyiban hasonlít a május végi találkozóhoz, hogy a DAC ismét két elvesztett bajnoki után fogadja a kelet-szlovákiai csapatot. De míg akkor a sárga-kékek már biztos ezüstérmesként szaladtak bele két vereségbe, most a szezon elején nagyon hiányoznak a szerediek, illetve a trencséniek ellen elhullajtott pontok.

Peter Hyballa vezetőedző helyzete pedig azért sem egyszerű, mert a középpályáról két kulcsembere is kidőlt: Connor Ronan bordatörés, Kalmár Zsolt pedig térdműtét miatt kényszerül 4–6 hetet kihagyni. „Ronan és Kalmár sem játszhat, de van elég jó játékosunk, hogy legyőzzük a nagymihályiakat – jelentette ki Peter Hyballa a DAC honlapján közzétett videóban. – Tisztában vagyunk vele, hogy jó csapattal állunk szemben, az edzőjüket is nagyon tisztelem. A nagymihályiak szervezetten védekeznek, és van két-három gyors támadójuk. Vélhetően kontrákra fognak játszani, mint ellenünk mindenki, hiszen ők is kielemeznek minket. Az ellentámadásokra nagyon oda kell figyelnünk, és nem elég dominálnunk a pályán, gólokat is kell rúgni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?