Megtisztulószertartáson kért bocsánatot a cseh pár, akik Bali egyik szent helyén mosták meg a hátsójukat

a

Rituális megtisztulószertartáson kért bocsánatot egy fiatal cseh turistapár Indonéziában egy bali templomban azért, mert tiszteletlen viselkedésükkel megsértették a helyi hagyományokat.

Sabina Dolezalova és barátja, Zdenek Slouka a héten váltott ki nagy felháborodást Indonéziában, miután egy olyan videót töltöttek fel a közösségi médiára, amelyen az látszik, hogy

egy bali szent helyen a nő felhúzza a szoknyáját, barátja pedig szentelt vízzel fröcsköli le a hátsóját.

A zömmel hinduk lakta Balin, ahová évente több millió turista látogat el gyönyörű pálmafás tengerpartja, színes éjszaki élete és ősi templomai miatt, nagy felháborodást váltott ki az Instagramra posztolt videó.

A zömmel hinduk lakta Balin, ahová évente több millió turista látogat el gyönyörű pálmafás tengerpartja, színes éjszaki élete és ősi templomai miatt, nagy felháborodást váltott ki az Instagramra posztolt videó.

A szigeten korábban is számos hasonló eset borzolta a kedélyeket, a helyi vezetők ígéretet tettek rá, hogy határozottan fellépnek a hagyományokat nem tisztelő látogatókkal szemben. 

cseh pár csütörtökön tisztítószertartáson kért bocsánatot viselkedéséért. A rituálét Ubudban, a sziget kulturális központjában, egy majommenhelyen lévő templomnál végezték el. A cseh turisták tradicionális ruhába öltözve kortyoltak a szent vízből, miközben egy hindu pap a szertartást elvégezte.

Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptunk a hely megtisztítására, és szeretnék köszönetet mondani minden bali embernek, amiért ilyen kedvesek voltak velünk" - mondta el Slouka a szertartás után.

Dolezalova hozzátette: "nagyon sajnáljuk, és reméljük, hogy senki sem követ el ilyesmit többé".
 

cseh párnak 85 ezer követője van az Instagramon, amelyen testedzésükről és utazásaikról posztolnak.

Arya Wedakarna bali szenátor hangsúlyozta, hogy a cseh pár "hibázott, amikor meggyalázta a szigetet", és mindenkinek, aki ilyet tesz, részt kell vennie egy megtisztító szertartáson. Wayan Koster, Bali kormányzója pedig kijelentette, hogy keményen fellépnek a tiszteletlenül viselkedőkkel szemben.

Korábban számos turistát bíráltak meg, amiért bali templomait nem elfogadható öltözékben keresték fel. A héten pedig egy ausztrál turistát vettek őrizetbe, aki részegen randalírozott, megrúgott egy motorost, berontott egy lakásba, és bántalmazta a tulajdonosát. Egy indiai családot lopás miatt utasítottak ki, júliusban pedig egy orosz turistát ítéltek egy évi börtönre, aki egy elkábított orangutánkölyköt próbált kicsempészni a szigetről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?