Szentmárián is találtak sertéspestises disznót

sertéspestis

Újabb, afrikai sertéspestissel fertőzött állatot találtak a Tőketerebesi járásban, Szentmárián, Pálfölde településrészen, egy háztájiban – tájékoztatott weboldalán az  Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (ŠVPS).

A gazdaságban nyolc sertés közül egy elhullott. A vizsgálat igazolta, hogy sertéspestisben pusztult el. A terület azon a részen van, ahol már bevezették az óvintézkedéseket a járvány miatt. Háromkilométeres körzetben: Őrösben, Nagykövesden, Kiskövesden, Szomotoron, Nagygéresben, Bodrogszerdahelyen, Szentmárián, Radban, Vékén, Kisgéresben, Szinyérben a és Szentesben elpusztítják a sertéseket.

Ez az ötödik sertéspestises eset az országban az őrösi, a nagykövesdi, a szomotori és a radi után. Az elmúlt napokban egy vaddisznóban is kumutatták a betegséget Szentes kataszterében. Az összes eset a Tőketerebesi járásban volt, az első fertőzött állatot július végén találták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?