Nyíregyházi siker a Mágocsy-kupán

kerékpár
Pácin |

 Hetvenöt férfi és nyolc női versenyző rajtolt el a pácini Mágocsy-kastély elől a viadalra kijelölt Karcsa–Karos–Alsóberecki–Sátoraljújhely–Újhely–Borsi–Kisbári–Céke–Zemplén–Ladmóc–Szőlőske–Szomotor–Nagykövesd–Pácin 63 kilométeres útvonal megtételére a VII. Mágocsy-kupán.

Felső-Bodrogköz színeiben ezúttal hárman szálltak nyeregbe a nemzetközi országúti kerékpárversenyen: a bélyi Molnár Lóránt, a bodrogszerdahelyi Seregély Valentin és a nagygéresi Dorgai Lóránt. Közülök Molnár bírta legjobban a többiek által diktált tempót, ami számára a 46. helyezést jelentette. Seregély és Dorgai teljesítménye az 53. és a 66. helyhez volt elegendő. A hölgyek versenye ezúttal felső-bodrogközi résztvevő nélkül zajlott. A nyíregyházi Pirnyák Tímea két kassai vetélytársat hagyott maga mögött. 

A verseny ötletgazdája Majoros László, Pácin község korábbi polgármestere 2013-ban indította útjára a Mágocsy-kupát azzal a céllal, hogy a Bodrogközben a sportot, ezen belül is a kerékpározást népszerűsítse, valamint a régiót megismertesse az idelátogatókkal. A verseny főszervezője és támogatója Dr. Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó, a Sportos és Egészséges Zemplénért Egyesület elnöke, aki egyben a rendezvény fővédnöke is. A társrendező Pácin község önkormányzata volt.

Érdekes

VII. MÁGOCSY-KUPA

Férfiak: 1. Hrenkó Norbert (Nyíregyháza) 1:35:54:00, 2. Nyírkó Attila (Miskolc), 1:35:54:07, 3. Szvatkó Péter (Nyíregyháza) 1:35:55:08, 46. Molnár Lóránt (Biel) 1:48:36, 53. Seregély Valentin (Streda nad Bodrogom) 1:57:36, 66. Dorgai Lóránt (Veľký Horeš) 2:13:39;
Nők: 1. Pirnyák Tímea (Nyíregyháza) 1:45:08, 2. Tímea Štrbáková (Košice) 1:57:42, 3. Zuzana Gerhátová (Košice) 2:06:39. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?