Tóth Böbe továbbra is a pályán

Tóth Böbe

Negyven felett is hétről hétre pályára lép Tóth Erzsébet, akit ötször választottak Szlovákia legjobb kézilabdázójának.
 

A kiváló átlövő a legfelsőbb osztályban legutóbb a Hodonín színeiben játszott, de amikor kiestek a MOL Ligából, úgy gondolta, már befejezi a játékot. „Kaptam egy új munkalehetőséget, azóta egy étteremben dolgozom, de aztán jelentkezett az Otrokovice együttese, akik a kiesés ellen küzdöttek az I. ligában. Valami még mindig visszahúzott a pályára, és láttam, hogy még szinte edzések nélkül is a hasznukra tudok lenni. Azóta nem is akarnak hallani a távozásomról” – mondta lapunknak a 41 éves játékos, aki januárban igazolt az Otrokovicéhez. Bár munkahelyi kötelezettségei miatt az elmúlt idényben csak 5 meccsen játszott, ezeken 42 gólt szerzett, 8,40-es gólátlaga a legjobb volt a keretben, megelőzve a házi gólkirályt, a 122 gólos Júlia Dolečkovát is (8,13-as gólátlag).


Az Otrokovice az elmúlt idényben Tóth Erzsébetnek is köszönhetően bentmaradt az I. ligában, a 12 csapatos bajnokság 9. helyén zárt. A szeptember közepén induló új idényben azonban merészebb terveik vannak, a feljutás a céljuk. Tóth Erzsébet sem tagadja, vonzaná még a MOL ligás szereplés lehetősége.


„Nem én vagyok a keretben a legöregebb, szoktunk nevetni azon, hogy a beállósunk még egy évvel idősebb. De hiába vagyunk 41, 42 évesek, simán lefutunk a pályán egy húszévest” – jegyezte meg büszkén a kézilabdázó.


A nagymihályi Iuventát és a bécsi Hypót is megjárt átlövő szerint fontos lenne, hogy a fiatal kézilabdázók tapasztaltabb játékosoktól tanulhassanak, mert tőlük a játék olyan fortélyait is elsajátíthatják, amelyeket az edző nem tud nekik átadni. „Nem tartom jónak azt a trendet, hogy az élvonalbeli csapatok csak a fiatalokra építenek. Amikor én kezdtem, akkor is voltak jóval idősebb kézilabdázók is a keretben, akikre felnézhettünk, példaképek voltak. A magyar bajnokságban is láthatjuk, hogy több korosztály képviselteti magát az egyes csapatokban” – mutatott rá Tóth Böbe.


Bár a kézilabda továbbra is kulcsszerepet játszik a mindennapjaiban, közben a civil életét is építgeti: elvégezte a masszőrtanfolyamot, és saját masszázsszalon nyitását fontolgatja. „Szeretném ezt is összekötni a sporttal, sportolókat is masszírozni, és később az edzői pálya is vonzana” – zárta Tóth Erzsébet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?