Simán továbbjutott a kupában a DAC

dac kupa

A DAC idegenben 4:0-ra győzött a IV. ligás Podkonice otthonában a labdarúgó Slovnaft Cup 2. fordulójában, és simán továbbjutott a következő körbe.

A kevesebb mint 900 lakosú településen 983 néző volt kíváncsi a mérkőzésre.

A dunaszerdahelyiek összeállításában több olyan játékos is helyet kapott, akik a bajnokikon ritkán szerepelnek, például Bednár, Beszkorovajnij, de az utóbbi időben Davis is ebbe a kategóriába esett.

A sárga-kékek favorithoz méltón domináltak a meccsen, volt helyzete Čmelíknek és Ramireznek is, kétszer is a gólvonalról vágta ki a labdát a hazaiak középhátvédje, egyszer pedig Ramirez fejjel a felső kapufát találta el. Végül Vida Máté szerezte meg a DAC első gólját, a 34. percben a labda a jobb kapufáról pattant be a kapuba – 0:1. A magyarországi középpályásnak ez volt az első találata tétmeccsen a dunaszerdahelyiek színeiben.

A második félidőben sem változott a játék képe, a DAC birtokolta többet a labdát, a IV. ligás hazaiak csak itt-ott próbálkoztak kontrákkal. Kostúrik a 73. percben majdnem egyenlített, de egy percen belül jött a DAC válasza: a csereként beállt Taiwo tette hátra a labdát Vida Máténak, aki nem hibázott – 0:2. A 78. percben újból betalált a DAC, Fábry előreívelt labdáját, Taiwo tartotta meg, és végül sarokkal talált a hálóba – 0:3.

Három perccel később Divkovicot egy egyéni akció végén a 16-oson belül csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiak, a büntetőt Kružliak be is vágta – 0:4.

A 3. forduló hivatalos játéknapja szeptember 11., a DAC a Slovenské Ďarmoty–Fiľakovo összecsapás győztesével találkozik majd.

Érdekes

Podkonice–DAC 0:4 (0:1)

Góllövők: Vida Máté (34., 74.), Taiwo (78.), Kružliak (84., 11-esből)

Játékvezető: Somoláni, 983 néző.

DAC: Jedlička–Blackman, Kružliak, Beszkorovajnij, Davis–Bednár, Vida M. (79. Šimčák)--Čmelík (75. Veselovský), Fábry, Divkovic–Ramirez (69. Taiwo).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?