Minden idők legnagyobb európai lottófőnyereményét ütötték meg 209 millió euróval

pénzeső

Minden idők legnagyobb, 209 millió eurós európai lottónyereményét ütötték meg kedden este Olaszországban a Superenalotto hatoslottón.

A nyertes szelvényt az észak-olaszországi, Milánóhoz közeli Lodi egyik óvárosi trafikjában vásárolták 2 euróért egy automatából, ezért feltételezik, hogy a nyertes egy helyi, környékbeli lakos. Olaszországban soha nem hozzák nyilvánosságra a lottónyertesek nevét. 

A közkedvelt Superenalottón hat számot kell eltalálni 90-ből, sorsolást hetente háromszor tartanak, a telitalálat esélye 1 a 623 millióhoz. A rekordösszegű főnyeremény 14 hónapon át gyűlt. 

A korábbi európai rekordot is egy olasz fogadó tartotta, aki 2010 októberében egy csapásra 177,7 millió euróval lett gazdagabb. 

Olaszországban a lottónyereményt 2012 óta "szerencseadó" sújtja, amelynek mértéke 2017 óta 12 százalék, így a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió euró az államkassza bevételeit gyarapítja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?