Sokba kerül a kiselsős

tanszerek taneszközök
Pozsony |

A Partners Group pénzügyi csoport szerint 160 euróba kerülhet egy kiselsős számára szükséges tanszercsomag. A valóságban azonban ennél sokkal többet is fizethetnek a szülők.

„Az elsősök iskolakezdésével kapcsolatos bevásárlások rendkívüli kiadásokat jelentenek a családoknak, ezért előre fel kell rá készülni. Bár vannak, akik a néhány száz eurós kiadásokra is elhanyagolhatóként tekintenek, egyes családoknak ez komoly anyagi nehézségek okozhat” – állítja Matej Kovařík, a Partners Group pénzügyi szakembere. Ezért mindenkinek azt ajánlja, hogy mielőtt belevetné magát az ész nélküli költekezésbe, előtte írja össze, mire van szüksége a valóságban, majd beszélje meg valakivel, akinek már van tapasztalata e téren. A szakember szerint nem árt, ha az előre kiszámolt összegnek 20%-ával többet szánunk a tanszerekre.

Alacsony támogatás 

A szakemberek szerint ajánlott nem utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást, s nem jó egyszerre megvásárolni az összes tanszert. A végösszeg azonban így is jócskán meghaladhatja akár a 200 eurót is, így az idén, elsősök számára a parlament által megszavazott százeurónyi iskolakezdési támogatás sem elég arra, hogy a szülők minden költségét fedezze. Nem beszélve arról, hogy a támogatást a szülők csak az októberi családi pótlékkal együtt kapják majd meg. 

Minimum 160 euró

A Partners Group becslései alapján legalább 160 euróba is kerülhet egy kiselsős iskolakezdése, viszont a szervezet is elmondja, hogy ez az összeg csak hozzávetőleges. Míg például ők 55 eurót számolnak egy iskolatáskára, addig egy minőségi táska ára jócskán meghaladhatja a 80 eurót is. A társaság továbbá felhívja a figyelmet, érdemes év közben is takarékoskodni, hiszen a tanév alatt is számos kiadással kell a szülőknek számolniuk, mint például osztálypénz, biztosítás, kirándulások, sportesemények, színház, szakkörök, valamint magániskola esetén tandíjjal is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?