Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: Grendel Gábor

Grendel Gábor

Ha létezik a szlovákiai politikában olyan, hogy visszafogott, hűvös elegancia, akkor annak Grendel Gábor a megtestesítője.

Aki a politikai nézeteivel nem ért egyet, annak is el kell ismernie, hogy soha nem személyeskedik, nem demagóg, és nem szokott csak azért beszélni, hogy róla szóljanak a hírek. Ez bizonyára annak is köszönhető, hogy évekig újságíróként dolgozott, így jól tudja, mi az, amit rögtön kipécéz a sajtó, de elsősorban alkati kérdés. Az OĽANO parlamenti képviselőjével a parlamenti nyári szünetben, mégis a parlament melletti étteremben beszélgettünk. Pár méternyire attól a gödörtől, amelyet az Andrej Danko által megálmodott 30 méter magas zászlórúd alapjának ástak.

Mi a véleménye a kezdeményezésről? Miért nem maradt a magyar sajtónál? Milyen volt a TA3 hírcsatornánál? Mit jelent számára a magyar identitás? Miért lett szóvivő? Egy szókimondó, komoly botrányokat feltáró újságíró számára nem visszalépés a szóvivőség? Igaz, hogy Iveta Radičová ajánlatát visszautasította? Miért lépett politikai pályára? Hasznát veszi a politikában annak, hogy újságíró volt? Politikusként egykori újságíró önmagát is másként látja? Miért mondott nemet Andrej Kiskának? Sok igazság van abban a feltételezésben, hogy Szlovákia maffiaállam, ahol minden azon múlik, ki kiről milyen kompromittáló információkkal rendelkezik, és mivel tudja zsarolni? Lehet szlovák pártban magyar kisebbségi politikát folytatni?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária interjúját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?