Hrabko: Mečiar neve már semmit nem mond a fiataloknak

Pozsony |

A háromszoros ex-miniszterelnök Vladimír Mečiar még jelen akarhat lenni a politikai életben, befolyásolni akarhatja a politikát, de Juraj Hrabko publicista szerint a realitás teljesen más.

 

Hrabko szerint a fiatalabb generáció szavazóinak már semmit nem mond Mečiar neve.

Hrabko hozzátette: az, hogy Mečiar egy új, alakuló pártot lát el tanácsokkal, nem jelenti azt, hogy személyesen is aktívan visszatérne a politikai életbe.

A pozsonyi kerületi rendőrkapitányság nyomozója leállította a Vladimír Mečiar volt kormányfő ellen hivatali hatáskörrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást. Ez utóbbi az amnesztiák ügyével volt összefüggésben. Az ügyész jóváhagyta a döntést.
Azokról az amnesztiákról van szó, amelyeket Mečiar hirdetett 1995-ben, az elnök fia, ifj. Michal Kováč elrablásának ügyével összefüggésben. Az amnesztiákat a közelmúltban eltörölték. Ezt követően 2017 júliusában nyomozás indult az ügyben, melyet egy hónappal később elévülésre hivatkozva leállítottak. 2017 októberében újraindult a nyomozás, melyet aztán idén júliusban állítottak le. Az információt elsőként a Markíza TV közölte.

Nem sokkal ezelőtt, augusztus első napjaiban jelent meg a hír, hogy Mečiar pártot alapítana, és hogy nem zárja ki a Harabinnal való együttműködést sem. A 77 éves Mečiar elárulta, hogy már régóta folynak a tárgyalások az új párt körül, nevet egyelőre nem találtak neki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?