VIDEÓ: Így omlott le másodpercek alatt egy német atomerőmű hűtőtornya

atomerőmű

Tizenötezer tonna törmelék keletkezett alig három másodperc alatt, amikor augusztus 9-én 15 óra 38 perckor lerombolták a németországi Mülheim-Kärlich atomerőmű hűtőtornyát - írja az Index.

A bontás a terveknek megfelelően, probléma nélkül lezajlott. A szakemberek előzetesen a torony alját tartó 72 pillérből 16-ot eltávolítottak, és a torony szerkezetét is meggyöngítették azzal, hogy több ponton bemetszéseket csináltak a betonfalba, és az építmény ezután összeomlott.

A betonkolosszus pusztulásáról látványos videó is készült:

 

A kapitális baklövésnek bizonyuló projekt márka- és eurómilliókat emésztett fel - teljesen értelmetlenül.

A végösszeget nyilván nehéz - főleg mai árakon - meghatározni, de nagyjából 3,6 milliárd euróra teszik. Keletkezett viszont 500 ezer tonna beton- és fémhulladék, valamint 3000 tonna radioaktív hulladék, amit egy bezárt vasércbányában helyeznek el néhány évezredre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?