A trencséniek ellen térne vissza a győztes útra a DAC

vida krisz

A DAC labdarúgócsapata szombaton este (19.00) a trencséni AS vendége lesz, a Fortuna Liga 4. fordulójának mérkőzését a hazaiak stadionjának átépítése miatt Zsolnán játsszák. A DAC javítana a szerediek elleni vesztes bajnoki után, a trencséniek pedig első győzelmükre várnak az idei szezonban.

A sárga-kékeknél az EL-kiesés után mintha valahogyan megszakadt volna a lendület, a szerediek ideiglenes otthonában, Myjaván a második félidőben hét perc alatt kaptak három gólt, és 3:1-es vereséget szenvedtek. 

Peter Hyballa vezetőedző a lefújás utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, ez volt talán a leggyengébb meccs, amit a DAC edzőjeként megélt. Dolgozni, dolgozni, dolgozni – adta ki a jelszót a dunaszerdahelyi szakvezető, és azt is aláhúzta, hogy a védelemmel fogják kezdeni.
Ez a csapatrész egyelőre a dunaszerdahelyiek leggyengébb pontja, a csapat az eddigi hét tétmeccsén összesen 13 gólt kapott, egyetlen találkozót sem hozott le nullára, és csak egyszer szerezte meg a meccs első gólját.

„Négy-öt hét után volt időnk egy komolyabb edzésprogram abszolválására, a játékosok jó formában vannak, tetszik a hozzáállásuk. A gyakorlások során főleg az ellentámadások kivédekezésére, a letámadásra és néhány egyéni játékelemre helyeztük a hangsúlyt. Bízom benne, hogy képesek leszünk megnyerni ezt a fontos párharcot” – mondta Hyballa a DAC honlapjának.

A szélső hátvéd Kristián Koštrna egyike annak a négy dunaszerdahelyi futballistának (Jedlička, Kružliak és Vida Máté mellett), aki az eddigi tétmérkőzéseken egy percet sem hiányzott. A 25 éves védő általában a védelem jobb oldalán kap helyet, de az idei szezonban is többször előfordult már, hogy meccs közben át lett szervezve a hátvédsor, és át kellett mennie a bal oldalra. 

„A hétfői regeneráció után keddre szabadot kaptunk, szerdán két edzés szerepelt a programban, csütörtökön pedig egy. Olyan dolgokat gyakoroltunk, amelyekre nem volt idő az elmúlt hónapban, amikor lényegében csak utaztunk és mérkőzéseket játszottunk. Az edző is elmondta, szeretne visszatérni az alapdolgokhoz, dolgozni azon, hogy erősebb legyen a védelmünk, és hogy javítsunk a támadásba való átmenetünkön. Most elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy jól felkészüljünk, összpontosítsunk a bajnokságra és a hazai kupaküzdelmekre” – nyilatkozta Koštrna a sárga-kékek honlapjának.

Koštrna megjegyezte, látta a mostani ellenfél meccseit a rózsahegyiek és a zsolnaiak ellen. „Nagyon jó, támadó szellemiségű együttesük van, erősek a labdabirtoklásban, és a középpályájuk mindkét szélén minőségi játékosaik vannak. Erre hatványozottan oda kell figyelnünk. Ugyanakkor az is feltűnt, hogy a védelmük sebezhető, amit ki kell használnunk” – szögezte le a DAC játékosa.

A trencséniek az eddigi három fordulóban csak egy pontot szereztek: a bajnokság nyitófordulójában 3:1-re kikaptak Senicán, aztán „hazai pályán” 1:1-es döntetlent értek el a rózsahegyiekkel, majd szintén Zsolnán, de ezúttal vendégként, 2:1-re kikaptak a zsolnaiaktól.

A trencséni klub honlapjának a 18 éves Jakub Kadák nyilatkozott a mai meccs kapcsán. „A DAC közel állt a továbbjutáshoz az Európa-ligában, megmutatták, hogy tudnak gólt lőni, és a kipattanó labdákat is összegyűjtik – jellemezte a sárga-kékeket a fiatal csatár. – A DAC-ot a csapatjáték jellemzi, de Kalmárra vagy a középcsatárra különösen oda kell figyelnünk.”

A Trenčín jelenleg a 10. helyen áll a táblázaton, és a 4. forduló után akár olyan helyzet is előállhat, hogy már nyolc pont lesz a lemaradásuk a felső hatostól. „Tudatosítjuk ezt, sokat is beszélünk róla – tette hozzá Kadák. – A zsolnaiak ellen már jobb volt a játék, csak hatékonyabbnak kell lennünk, és gólokat kell rúgnunk.”

A két csapat eddig 25 bajnokit játszott egymás ellen, a mérleg 8 dunaszerdahelyi győzelem, három döntetlen és 14 trencséni siker, viszont a legutóbbi tíz egymás elleni meccsből hatot a DAC nyert, hármat a Trenčín, egy pedig döntetlen lett. Érdekesség, hogy a tavaly novemberi gól nélküli döntetlent leszámítva az elmúlt két évben mindig legalább három gól született a két csapat összecsapásán, de a két gárda legutóbbi hét találkozóján egyszer sem győzött a hazai együttes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?