Kosarasok lepik el a placcot Gútán

streetball
Gúta |

Immáron tizenkettedik kiírásához érkezett a BC Knives kosárlabdaklub szervezésében megvalósuló nemzetközi torna. A helyi Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán augusztus 10-én tartandó megmérettetésre mintegy huszonnyolc csapatot várnak.

Forró Tibor, a klub elnöke és versenyszervező elárulta, összesen harminchat csapat nevezhet, amelyek közül online már többen is megtették, illetve a helyszínen is lesz rá lehetőség. „Az előnevezések alapján elmondható, hogy Szlovákiából, Magyarországról neveztek a legtöbben, de akadnak kosarasok Csehországból, Szlovéniából és Ausztriából is. Nagyjából mintegy 25-28 csapatra számítok. Ez a szám abból adódik, hogy évről évre csökken az U18-as kategóriában versenyző csapatok száma, ugyanakkor egyre többen versenyeznek a 18+ és a 33+ kategóriában. Ám sajnos az utánpótlással már gondok vannak. Nagyobb figyelmet kell szentelni a sportágban az utánpótlásképzésre az U8, az U10 és az U13 korcsoportokban. Ezt elősegítendő tavaly elindítottuk a BCK Junior Basketball programot, amelyet Gönczöl Attila és Langschadl Dávid vezet” – fogalmazott érdeklődésünkre Forró. 
Hozzáfűzte, a 2019-es Gúta Streetball Cup Vol. 12-t egyfajta köszönetképpen szervezik azon baráti csapatoknak, amelyek minden évben ellátogatnak a streetball versenyre. Kísérőprogramokkal idén nem készülnek, ám a torna védjegyévé vált ügyességi játékokat most is beiktatják. Lesz hárompontos-dobó verseny, zsákolás és kosaras amőba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?