Idén Ádámkáért Fut a Falu Hodoson

futás
Hodos |

Szombaton az ínyencfalatoké, a szórakozásé lesz a főszerep, de a Nemeshodosi Nagy Lakoma szervezői a mesterszakácsok, a neves előadók bemutatói mellett a sportkedvelőknek is bizonyítási lehetőséget kínálnak. 

Messze földön híres rendezvényüket futóverseny is színesíti. „Immár ötödik alkalommal zajlik a Fut a Falu névre keresztelt futóverseny, melyen a gyerekek és a felnőttek egyaránt rajthoz állhatnak. A versenytáv nem változott, a gyerekek 200 métert futnak, a felnőttek 5 kilométert teljesítenek. Az viszont újdonságnak számít, hogy ezúttal a résztvevők a sportolás mellett jótékonykodnak. A felnőttektől ugyanis 7 euró rajtdíjat kérünk. A befolyt összeget a légzési nehézségekkel küzdő gellei kisfiú, Méry Ádámka megsegítésére, pontosabban rehabilitációs kezelésére fordítjuk” – tájékoztatta lapunkat a főszervező Varga Balázs. Nevezni reggel nyolc órától lehet a hodosi futballpálya bejárata előtt. Délelőtt kilenckor a gyerekek állnak csatasorba, s az apróságok sportág-népszerűsítő futását a felnőttek 5 kilométeres viadala követi. A nők és a férfiak egyszerre rajtolnak el, a megmérettetésre futók és kocogók egyaránt nevezhetnek. A kilométereket ezúttal is a község utcáin róják a résztvevők. „A futókat és a kocogókat emléklappal, éremmel jutalmazzuk. Természetesen frissítővel is szolgálunk. Erre szükség is lesz, hiszen rekkenő hőségre van kilátás. A versenytávok dobogós helyezettjei serleggel távoznak a versenyről. Egyébként a futók a viadalt követően belépőjegyet is kapnak a Nagy Lakoma műsorára. A vonzó kínálatra való tekintettel érdemes lesz ellátogatni településünkre” – invitálta a sportolni vágyókat rendezvényükre Varga Balázs főszervező. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?