Galántára és Királyrévre is lecsapott a vihar

vihar
Galánta/ Királyrév |

Galántán fákat döntött ki, Királyrévben háztetőket rongált meg és leszakította a lelátó tejét az éjszakai vihart kísérő erős szél. A vonatközlekedésben is jelentős a fennakadás, sokat késnek a járatok.

Tánczos Zoltán a Galántai Járási Tűzoltó- és Mentőszolgálat igazgatója közölte, hogy 27 bevetésük volt a Galántai járásban. „Galántán a legnagyobbak a károk, de Királyrévben és Vágán is folyamatban van a kárelhárítás. Az önkéntes tűzoltók is besegítenek” – nyilatkozta Tánczos. Martin Krajčovič a Nagyszombat megyei tűzoltóság munkatársa hogy a Dunaszerdahelyi járásban ötször riasztották a tűzoltókat éjszaka. „A futballpályán lévő lelátó tetejét levitte a szél és az épület mögé dobta. Egy utcában több családi ház tetőszerkezetében is kárt tett a vihar“ – tájékoztatott Agócs Gergely Királyrév polgármestere. Hozzáetette, hogy a kultúrház tetejét is megtépázta az erős szél, de itt nem okozott jelentős kárt. „Az anyagi kárfelmérés még nem történt meg, bejelentést tettünk a biztosító társaságnál“ – folytatta a polgármester.

Galántán ma kezdődik a 35. Galántai vásár, a város alkalmazottai az elmúlt napokban kitakarítotték az utcákat, most elölről kezdhetik a munkát. Peter Paška Galánta polgármestere a közösségi portálon a lakosok segítségét is kéri a takarításban. „A környékbeli, nagyszombati és galántai tűzoltók is jönnek segíteni, mindenkinek köszönöm” – írta a bejegyzésben.

Néhány órával a tegnapi incidens után újra összeomlott a vonatközlekedés a Pozsony – Érsekújvár vonalon. Van olyan járat, amely közel három órát késik. „Hatkor keltem és az eredetileg 6.15-kor vonattal, egy átszállással fél 10 után értem Pozsonyba” – jellemezte a helyzetet az egyik utas szemléltetve a káoszt.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?