Kiska pártja kritizálja Harabint

Pozsony |

Kiska pártja, a Za ľudí tagjai számára elképzelhetetlen, hogy egy ember, aki eddig politikai kampányt folytatott, ma a Legfelsőbb Bíróság elnöki székére pályázzon - írja a Denník N.

 

"Egy bírónak, főként a Legfelsőbb Bíróság tagjának függetlennek kell lennie, és a nyilvánosság előtt is ennek megfelelően kell viselkednie. Harabin nem teljesíti ezt az alapvető követelményt" - reagált a párt arra a hírre, hogy Štefan Harabin szeptemberben megpályázza a Legfelsőbb Bíróság első számú elnökének posztját.

Mária Kolíková kijelentette: ez a poszt politikai függetlenséget követel, Harabin pedig azzal, hogy pár hónapja még köztársasági elnök akart lenni, egyáltalán nem számít politikailag független jelöltnek.

Juraj Šeliga hangsúlyozta: Štefan Harabin politikus, aki emellett állandóan bírói talárt vesz magára, és erkölcsileg sem feddhetetlen. Kiemelte Harabinnak a maffiához fűződő kapcsolatait, a kollégái megfélemlítését a Legfelsőbb Bíróságon és a hazugságokat, amiket Harabin terjeszt. "A bírói posztot sem kellene betöltenie, mert annak a legalapvetőbb feltételét, a politikai függetlenséget sem teljesíti" - mondta Šeliga.

Harabin döntését az OĽaNO ellenzéki párt tagjai is bírálják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?