Zelenszkij felhívta Putyint az ukrán katonák halála miatt

Vlagyimir Putyin
Kijev |

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta telefonon szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Donyec-medencei válságövezetben előző nap megölt négy ukrán katona ügyében, és arra kérte őt, hasson a szakadárokra, hogy ne gyilkolják az ukrán katonákat.

Ez volt a nemrég megválasztott ukrán elnök második telefonbeszélgetése orosz kollégájával.

"Sürgősen felhívtam, azt mondtam, hogy ez nem hoz minket közelebb a békéhez. Arra kértem, hasson arra az oldalra (a szakadárokra), hogy vessenek véget embereink meggyilkolásának"

- ismertette Zelenszkij sajtótájékoztatón. Az ukrán elnök előzőleg a vezérkari főnökkel, a nemzetbiztonsági tanács vezetőjével és a harcoló katonai egységek parancsnokaival is tárgyalt az incidensekről.

Az ukrán védelmi minisztérium kedden azt közölte, hogy négy ukrán katona meghalt, amikor az ellenséges erők tüzet nyitottak rájuk a válságövezetben.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?