Galko nem indul az SaS pártelnöki székéért

Galko

Ľubomír Galko a sebtében összehívott, szeptember 7-re kitűzött rendkívüli kongresszuson biztosan nem fog indulni az SaS pártelnöki székéért. A párt alelnöke ezt hétfőn tette közzé a közösségi oldalán.

„Azt hittem, már eldöntött és tisztázott dolog, hogy Richard Sulík pártelnökként kitölti a mandátumát, tehát 2020 júniusáig marad az SaS élén, és hogy a februári parlamenti választásokon is ő lesz a listavezető” – mondta. Galko ugyanakkor elismerte: fontolgatja, hogy miután lejár Sulík rendes négyéves mandátuma, pályázni fog az SaS pártelnöki posztjára. „Ez sok tényezőtől függ, elsősorban attól, milyen eredményt ér el az SaS a februári választásokon, de például az egészségi állapotomtól is” – fűzte hozzá.

Az SaS alelnöke figyelmeztetett: olyan horderejű döntésről van szó, amelyet nem lehet elhamarkodottan meghozni. A jelölése több felkészülést igényelne, beleértve a párton belüli kampányt is. Úgy véli, ehhez a 2020 februárjától júniusáig tartó időszak lenne optimális. Elismételte: szeptemberben nem indul a pártelnöki székért.
 

Richard Sulík, az ellenzéki SaS párt elnöke szeptember 7-re rendkívüli pártkongresszust hívott össze. Azt tervezi, hogy lemond a pártelnökségről, majd ismét jelölteti magát. Ezzel a lépéssel a pozícióját akarja megerősíteni. Sulík ellenjelöltjeként korábban Ľubomír Galko neve merült fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?