Párkányban és Esztergomban lesz Európa első határon átnyúló kerékpárkölcsönzője

bicikli
Párkány |

Párkány a magyarországi Esztergommal közösen építi ki Európa első határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszerét.

Új típusú közlekedési szolgáltatás jön létre ezáltal a szlovák-magyar határ mentén, az új rendszer hozzájárul a két határ menti város még jobb összeköttetéséhez

- mondta Eugen Szabó, Párkány polgármestere. A szolgáltatás révén a lakosok és a turisták kerékpárral tekerhetnek át a hídon a szomszédos országba, ami által csökken a környezetszennyezés is.

A projekt részeként 14 új kerékpárállvány épül, hat Párkányban, nyolc pedig Esztergomban. 105 új kerékpárt is vásárolnak. Esztergomban 30 klasszikus és 30 elektromos kerékpárral bővül a rendszer. Párkányban szintén 30 hagyományos, valamint 15 elektromos kerékpárt helyeznek el. 

A közösen kifejlesztett rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik állványról elvegyék, és a tetszőleges állványra tegyék vissza. Az állomásokat mindkét városban a fontos létesítményekhez közel helyezik el. A fejlesztést a T-Systems Magyarország Zrt. közbeszerzés alapján végzi a Neuzer Kft.-vel közösen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?