A hosszabbításban úszott el a KFC győzelme

komáromi focisták
Komárom |

A II. labdarúgóliga 3. forduló-jában a KFC a sereghajtó MŠK Púchov együttesét fogadta a hétvégén Komáromban. A papírforma 2:1-es hazai vezetéssel a mérkőzés utolsó előtti percéig érvényes is volt, de a 92. percben egy távoli szabad-rúgás után a vendégek 2:2-re egyenlítettek, s a biztosnak tűnő 3 pont helyett a komáromiaknak meg kellett elégedniük 1 ponttal. Keserű pirula volt ez a jelenlévő hatszáz lelkes komáromi szurkolónak.

A Duna-partiak egy magabiztos győzelem (2:0 Somorja ellen) és egy nagy botlás (1:4 Rózsahegyen) után lelkesen léptek pályára az eddig nyeretlen Puhó csapata ellen. 

Az első félidőben nem sok látnivaló volt. A küzdelem ugyan nagy volt, de a játék többnyire csak a két tizenhatos között zajlott. A támadások mindkét oldalon befejezetlenek maradtak. A csapatok alig találták el a kaput, a lövések kapu mellé vagy fölé szálltak. A meddő játékot igazolja, hogy egyik csapat sem dolgozott ki egyetlen gólhelyzetet sem. 

A második félidőben változott a kép. Gyorsabban, szervezettebben és hatékonyabban játszott mindkét csapat. A vendégek meglepően aktívan kezdtek. Ennek az lett az eredménye, hogy a 48. percben egy gyors támadást követően Pišoja nagy bombát eresztett meg a tizenhatoson kívülről, amelyet Ásványi csak reflexszerűen tudott menteni, de a kipattanó labda az érkező Michlík elé vágódott, aki mély fejessel a bal alsó sarokba továbbította a labdát – 0:1. A gól után a vendégek támadói megtáltosodtak, és Ásványinak két gólveszélyes helyzetben is hárítania kellett. Jozef Olejník, a komáromiak vezetőedzője az 53. és 54. percben két cserét is végrehajtott csapatában, bejött a gyors és jól fejelő Kollár, és a csapatban újonc, magyarországi fiatal, Varjas. A komáromiak játéka megélénkült, és átvették a játék irányítását is. A púhói védőknek sok gondja volt a kameruni Nguidjollal, aki kétszer is tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, de lövései a kapufa mellett hagyták el a pályát. A második lövése után szögletet rúgtak a komáromiak a 61. percben, s a hazaiak védősorából Slavomír Pagáč lopakodott előre fejelni. A bal oldalról, szögletből beívelt labdát a komáromiak hátvédje jó ütemben érkezve a bal sarokba fejelte – 1:1. 

Az egyenlítő gól új erőket adott a hazaiaknak. A 73. percben Rigó ugratta ki Nguidjolt, aki két védő által szorongatva is megtalálta a lövésre alkalmas pillanatot, és kilőtte a bal alsó sarkot – 2:1. A komáromiak fölénye állandósult, a mérkőzés eldőlni látszott. De csak látszott. A meccs vége felé a játék is keményedett. A játékvezető több sárga lapot is felmutatott mindkét oldalon, s később két pirosat is. A 77. percben szándékos belemenésért Pilátot állította ki, majd 10 perc múlva a komáromi gólszerző Pagáčot, mert egy előre adott labdalevételnél lábbal hasba találta a támadó Pišoját. A rúgás nem tűnt szándékosnak, de a bíró azonnal előhúzta a pirosat. Pagáč elnézést kért a károsulttól, aki azt sportszerűtlenül elutasította. 

A játékidő letelte után 3 perc hosszabbítás következett. A 93. pecben az utolsó vendégtámadásnál, mintegy 25 méterről szabadrúgást kaptak a puhóiak. Úgy tűnt, hogy a labda elkerüli a rövid sarkot, Ásványi azonban vetődött a labdára, és kezéről az egy púhói játékos elé pattant, aki egyből középre ívelt, s az érkező Munyorove könnyedén a hálóba fejelt – 2:2. A nem várt egyenlítés a komáromiak két pontjába került, ami a kiegyenlített bajnokságban sokat jelenthet a folytatásban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?