Megkezdődött a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál

Pénteki ostrom az Oázis kemping kapujánál
Kamocsa |

Megnyitotta kapuit az ország legnagyobb főzőfesztiválja az érsekújvári járásbeli Kamocsán. Az augusztus 1-től 3-ig tartó, 18. Nemzetközi Gasztronómiai Fesztiválra a Vág parti Oázis kempingbe várják a látogatókat.

Érsekújvárból az Arriva Nové Zámky Részvénytársaság ingajáratot indít Kamocsára, így gond nélkül juthatnak el a fesztivál helyszínére. Két helyszínen zajlik a rendezvény, a községből vezető útnál, a töltés innenső részén már pénteken ingyenes programokra várták az érdeklődőket a Régiók Ízei fesztiválon. Nagy volt az érdeklődés az önkormányzati civil fórum iránt, amelyen magyarországi, csehországi és erdélyi, valamint hazai önkormányzatok mutatkoztak be. Lukács Imre Kamocsa polgármestere is köszöntötte a vendégeket, és bemutatta a község jeles szülötteit, nevezetességeit. Böghi Pathó Melinda a párkányi régióbeli Zalaba polgármestere, aki negyven fős csapattal érkezett a fesztiválra, a főzőverseny csapatépítő, közösségépítés erejéről is szólt. Szombaton 8 órakor első alkalommal nyitják meg a kamocsai kistermelők piacát. Az önkormányzati csapatok ugyanúgy bekapcsolódnak a szombati főzőversenybe, mint az Oázis kemping versenyzői. Vojto Artz, Jaroslav Žídek és Bindics Imre mesterszakácsok alkotják majd a fő zsűrit. Újdonságnak számít a szombaton 10-kor nyitó Játéksziget a Régiók Ízei fesztiválon, ahol lesz horgászverseny, lekváros kenyér és dinnyeevő, illetve tojáshordó verseny. A kora délutáni órákban megnyitják Szarka Zsófi konyháját, ahol palacsinta show lesz.

A kemping nagyszínpadán ma Nótár Mary, Mário a harmonikás és Kökény Attila szórakoztatja a közönséget, szombaton az est fénypontja a Desmod, majd az Edda művek együttes koncertje lesz. Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?