Felújítják a Lég és Csallóközcsütörtök közötti utat

Lég |

Hétfőtől felújítás miatt lezárják az 572-es másodrendű főút Lég és a Csallóközcsütörtök előtti körforgalom közötti szakaszát. Az autósok Olgya felé kerülhetik ki a korlátozást.

A hivatalos tájékoztatás szerint december elejéig tartanak majd a munkák a forgalmas, közel 5 kilométer hosszú útszakaszon. Nagyszombat megye több mint 2,5 millió eurót fordít a felújításra, amelyet részben az Integrált Regionális Operatív Programból finanszíroznak.

„Nem öt-tíz centiméteren marják fel az aszfaltot, ennél jóval komplexebb felújításról beszélünk. Gyakorlatilag új utat építenek, a betonlapokat is felszedik” – indokolta a kiadások nagyságát és a felújítás időtartamát Bacsó László a megye közlekedési bizottságának elnöke, Nyárasd polgármestere.

Dunaszerdahelytől Pozsony felé régi, betonlapokkal borított úton juthatnak el az autósok. Bacsó elismerte, hogy az 572-es többi szakaszát is fel kellene újítani, de a legforgalmasabb résszel kezdik a munkát. „Itt halad el a legtöbb autó. Egyelőre Lég-Szász falurészig újítják fel az utat, de Légig előkészítjük a projektet” – folytatta Bacsó László. A tervek szerint később fokozatosan halandának Dunaszerdahely felé, de a polgármester elmondta, hogy a tervezés, az engedélyeztetés és a pályázás miatt nagyon elhúzódik a megvalósítás. Olgya felé mintegy 7,5 kilométert kell kerülniük az autósoknak a korlátozás miatt.

Bacsótól megtudtuk, hogy heteken belül a Nyárasd és Alistál közötti összekötőút felújítása is elkezdődhet. A két község közötti útvonal második szakaszának rekonstrukcióját is a megye fedezi, közel 1,2 millió eurót különítettek el a projektre. A felújítás után fellélegezhetnek Nyárasd és Ekecs lakói, ugyanis a teherforgalom egy része az összekötőúton csatlakozhat a 63-as elsőrendű főútra. Így nem hajtana végig az összes kamion Nyárasdon és Ekecsen is enyhülhet a forgalom.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?