Boris Kollár: Szervezett bűnözői csoport élt vissza a hatalommal

boris kollár

A számára kellemetlen politikusok lejáratására használta ki egy szervezett bűnözői csoport a rendőrséget, néhány járási ügyészt, bírókat és az alvilágot – nyilatkozta a TASR-nek Boris Kollár, a Sme rodina elnöke a Denník N-ben megjelent információkra, melyek szerint Marian Kočner és Norbert Bödör Kollárról és más politikusokról is információkat gyűjtött.

Kollár azt mondta, három büntetőeljárás indult ellene, a vizsgálatot mindig vagy Štefan Jombik, vagy Jaroslav Barochovský egykori rendőrségi nyomozó vezette. A Sme Rodina elnöke állítja, őt is ugyanúgy félre akarták állítani, mint Daniel Lipšicet, vagy Igor Matovičot és Grendel Gábort (mindketten OĽaNO):

Rejtélyes módon mindig Jombiknak vagy Barachovskýnak jutottak ezek az ügyek, ők Marian K. különbejáratú nyomozói, akik elvégezték neki a piszkos munkát.

Kollár szerint a nyomozók Marian Kočner megrendelésére indítottak eljárást bizonyos ügyekben, az ellene folyó nyomozásokat pedig leállították.

Az üzenetváltásokból világos, hogy igyekezett lejáratni és büntetőeljárást indíttatni mindenekelőtt Daniel Lipšic (Lipstein, Gambino), Igor Matovič, Boris Kollár (vlekár) és Andrej Kiska ellen

- közölte a Denník N annak a rendőrnek a feljegyzéseire hivatkozva, aki kielemezte Norbert Bödör és Kočner kommunikációjának átiratait. A feljegyzésben az is szerepel, hogy Marian Kočner és Bödör a Smer-SD érdekei szerint járt el.

Kollár a Smer-SD-vel kapcsolatosan elmondta, ezek után mindenki számára egyértelmű, hogy „a Sme rodina mozgalom biztonsági kockázatot jelent ezeknek a csalóknak és gengsztereknek, akiknek börtönben a helyük, vagyis azt hiszem, aligha fogunk együttműködni ezekkel az emberekkel”.

Kollár bízik Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányban, szerinte vannak eredményei. Hozzátette, azoknak az ügyészeknek, nyomozóknak és bíróknak, akik állítólag együttműködtek Kočnerrel, „egytől egyig börtönben a helyük".

A TASR-nek arra a kérdésére, amely az új főügyész megválasztására vonatkozott, ami az új kormány feladata lesz 2020-ban, azt válaszolta, egyetért Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek azzal a javaslatával, hogy a szakmai szervezetek is javasolhassanak jelölteket, de ez a Parlament plenáris ülésének is jóvá kell hagynia.

A kommunikáció egy részét Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze terjesztette a Bazini Specializált Büntetőbíróság elé a televíziós váltók állítólagos hamisítási ügyével összefüggésben. Az ügyben Marian Kočner mellett a Markíza TV volt igazgatója, Pavol R. ellen is vádat emeltek. Marian Kočnert azzal is gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak meggyilkolását. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?