Egy elhagyatott autó csomagtartójában találták meg a mexikói újságíró holttestét

Felfegyverkezett civilekkel csapott össze a hadsereg Mexikóban
Mexikóváros |

Mexikóban ismét megöltek egy újságírót. A Guerrero Al Instante hírportál igazgatójának holttestét egy elhagyott autó csomagtartójában találták meg kedden - közölte Morelos állam ügyészsége szerdán.

Rogelio Barragán arcán és fején külsérelmi nyomok voltak - írták.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi jogvédő szervezet bejelentette: saját vizsgálatot indít az ügyben, hogy kétséget kizáróan tisztázhassák: Barragán meggyilkolása újságírói tevékenységével állt-e összefüggésben.

Ez már a hetedik újságíró-gyilkosság idén a közép-amerikai országban. Az RSF szerint Mexikó a harmadik legveszélyesebb hely a világon a sajtómunkások számára a fegyveres konfliktus dúlta Szíria és Afganisztán után. 2000 óta a szakma több mint száz képviselőjét gyilkolták meg, csupán tavaly tizet.

Legutóbb Norma Sarabia, a Tabasco Hoy című lap újságírója esett gyilkosság áldozatául. Motoros fegyveresek támadták meg és végeztek vele júniusban, a Tabasco állambeli Huimanguillo településen lévő otthona közelében.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?