Várják a jelentkezőket a Galandia felújítására

Galandia
Galánta |

Öt hónappal a tervezett nyitás előtt meghirdették a közbeszerzési pályázatot a Galandia termálközpont felújítására. A gazdasági minisztérium utasítása alapján december 31-ig ki kell nyitni a fürdőt.

Az utóbbi években a Galandia felújítása volt az önkormányzat üléseinek egyik központi témája. Sokáig nem volt konszenzus a képviselők között arról, hogy részlegesen, vagy teljesen fel kell-e újítani a statikailag nem megfelelő állapotban lévő, támogatásból felépített fürdőt. A képviselők júniusban jóváhagyták a 2 millió euró hitel felvételét, amelyet teljes egészében a Galandia újjáépítésére fordítanak. Korábban 1 millió eurót elkülönítettek a fürdőre, ezt azonban még nem használták fel. A júniusi ülésen elhangzott, hogy 3,5 millió euróba kerülhet a teljes felújítás. Peter Paška polgármester azonban rámutatott, hogy ennél magasabb is lehet a végleges összeg. A napokban megjelent a pályázat a Közbeszerzési Hivatal honlapján. Peter Paška lapunknak elmondta, hogy szeptember elején értékelik ki a beérkezett pályázatokat. A 2,2 millió euró értékű projekt tartalmazza az energiaforrás műszaki elemeinek felújítását, az épület egyes részeinek átépítését, átfestését, csempézését és a csúszdák és a tető újjáépítését.

Ha szeptemberben sikerül kihirdetni a nyertes pályázót, akkor a kivitelezőnek négy hónapja marad a komplex munka elvégzésére. A gazdasági minisztérium, amely támogatta a Galandia felépítését, december 31-ig adott határidőt a városnak a központ újra nyitására, ellenkező esetben visszakérik az építésre folyósított támogatást. A polgármester közölte, hogy egyelőre nem egyeztek meg a minisztériummal a határidő kitolásáról.

„Nincs miről egyeztetnünk, ugyanis még nem tudjuk, meddig tart majd a felújítás. A közbeszerzés eredményeinek kihirdetése után ismert lesz az átépítés ütemterve, amelyből kiderül, hogy mikorra készülhet el a projekt” - nyilatkozta  Paška.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?