Forma-1: A Magyar Nagydíjra mindenki újult erővel érkezne

Forma-1
Hockenheim |

Nem sok ideje lesz a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak arra, hogy kiheverjék a Német Nagydíjon történteket, azonban muszáj lesz hamar túljutniuk a keserű érzéseken, ugyanis a hétvégén már a Hungaroringen kell teljesíteniük. 

Hamilton hiába indult a pole pozícióból, ő és a Mercedes csak annak köszönhette a pontszerzést a Német Nagydíjon, hogy a két Alfa Romeót utólag szabálytalan kuplunghasználat miatt 30-30 másodperces büntetésben részesítették, ezért Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi hátracsúszott a 7. és 8. pozíciókból, Hamilton pedig előrekerült a 9. helyre. A brit egyébként betegeskedett az elmúlt versenyhétvégén, torokfájásra panaszkodott, a csapat készen állt arra is, hogy Esteban Ocont, a tartalékversenyzőjüket ültessék be Hamilton helyére a futamra. „Soha nem éreztem magam ennyire betegnek, ez volt életem legnehezebb versenyhétvégéje – nyilatkozta a brit a kaotikus futamot követően. – A következő napokra mindent lemondtam, szóval hazamegyek, és valószínűleg csak aludni fogok, és megpróbálok túljutni ezen az egészen.”

Hamiltonnak össze kell szednie magát a hétvégéig, hiszen minden bizonnyal célja, hogy tovább növelje győzelmeinek számát a Hungaroringen – amiben már egyébként is rekorder, hiszen eddig összesen 6 alkalommal tudott nyerni a magyar versenypályán. 

Kubica első pontja

Az Alfa Romeo büntetésével nemcsak Hamilton, de Robert Kubica és a Williams is jól járt: az istálló rendkívül gyenge teljesítményt nyújt idén, azonban a Német Nagydíjon történt felfordulás az ő kezükre is játszott. Räikkönen és Giovinazzi hátrasorolása után Kubica megörökölte a 10. helyet, így már csak csapattársa, George Russell az egyetlen a mezőnyben, aki pont nélkül szerepel a bajnoki tabellán. A lengyel szurkolók így még lelkesebben érkezhetnek a Hungaroringre, hétvégén ugyanis nagy számban várhatóak Kubica-szurkolók, akik megtöltik majd a pálya lelátóit. 

Kubica pontszerzésével egy új rekordot állított fel: a 34 éves pilóta utoljára a 2010-es Abu Dhabi Nagydíjon kapott pontot, vagyis ez a két pontszerzés között eltelt leghosszabb idő: 8 év és 258 nap. Ezzel több mind 50 éves rekordot döntött meg a lengyel: eddig Lucien Bianchi volt a csúcstartó, akinél a sikeres 1960-as Monacói és az 1968-as Belga Nagydíj között 7 év és 342 nap telt el. 

„Világvége” hétvége

Amellett, hogy a Német Nagydíjon a körülmények is kaotikusak voltak, így igazán kiszámíthatatlanná vált a verseny, a Mercedesnél úgy értékelték, hogy az autó az időmérőn sem működött megfelelően. „Az okát egyelőre nem tudjuk. Látjuk, hogy a fejlesztési csomagunknak megvolt a haszna, de nagyon sok dolog van, amit át kell gondolnunk, a pályától, az aszfalttól, a hőségtől függően – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Teljesen meg kell értenünk, hogy hogyan hangoljuk az autó aerodinamikai fejlesztéseit. Ezt elemeznünk kell, mielőtt Budapestre megyünk. Ez egy Armageddon hétvége volt számunkra.”

A Mercedesnél tartanak attól, hogy a magyarországi időjárás sem kedvez majd nekik, így sűrű napjai lesznek az istállónak, hogy kivizsgálják a Hockenheimben történteket. 

Minden a kukába

A Mercedesen kívül Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője a másik szereplő, aki erősebben szeretne visszatérni hibáját követően a Hungaroringre. A Ferrari fiatal tehetsége a Német Nagydíj versenyén a vizes aszfalton hibázott, és összetörte autóját, ami miatt nagyon mérges volt magára, hiszen a győzelemre is esélye lett volna.

„A stratégia lenyűgöző volt a versenyen, olyan pozícióba kerültem, hogy a győzelemért harcolhattam, de aztán mindent a kukába dobtam. Nagyon sajnálom őket és a szurkolókat, akik támogatnak. Nagyon gyorsak voltunk. Sajnálom, de ez most nem segít, mert már túl késő. Kár érte. Remek futam volt egészen addig, úgy gondolom, minden simán ment, és egy hiba elég volt ahhoz, hogy mindent elveszítsek. De erősebben fogok visszatérni” – tett ígéretet a monacói pilóta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?