Hol a te templomod?

ll

Mindenkinek van egy temploma. Bár ritkán jut eszükbe az embereknek, és kevéssé figyelnek rá oda, de mindenkinek van, te is rálelhetsz a magadéra. Ez nem képletes hely, hanem olyan épület, ahol esküvőket és istentiszteleteket szoktak tartani. Te tudod, melyik a tiéd?

A templom nemcsak a vasárnapi misék helyszíne. Bár a legtöbbeknek a liturgia jut róla először eszébe, a templom több ennél. Egyfelől lehet menedék, a mindennapok előli visszavonulás helyszíne. Ezen a helyen jó esetben nem a napi teendőink, elmulasztott kötelességeink jutnak eszünkbe. Itt megpihenhetnek a gondolataink, s nyugodt magányban eltöprenghetünk életünkön, más nézőpontból is megvizsgálhatjuk mindennapjainkat.

Másrészt biztosan kevesek figyelnek fel rá, de a templom a feltöltődés helyszíne is. Nem azé a mesterkélt feltöltődésé, színlelt áhítaté, amelyet sokan színészi mutatványként adnak elő Isten házában. A valódi feltöltődés az a megmagyarázhatatlan bizsergés, amelyet az ember anélkül érez, hogy összpontosítana rá. Ha ezt érzed, megtaláltad a templomodat.

Nem biztos, hogy mindegyikben ugyanúgy fel tudsz töltődni. Lesznek helyek, amelyekkel nem leszel azonos hullámhosszon. Ezek nem érintenek majd meg. Ha időről időre ellátogatsz egy-egy templomba, jó eséllyel bukkansz rá azokra, ahova különös megnyugvás lesz betérni, és varázslatosan feltöltődsz majd az ott töltött idő alatt. Fogadd hálával ezt az ajándékot!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?