Udvardon támogatják a fiatal családokat

Udvardon támogatják a fiatal családokat
Udvard |

Egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapnak Udvardon a fiatal családok, ahol újszülött van. Az első három gyermek születésekor 100 euró támogatást nyújt az önkormányzat a családnak, a negyedik, ötödik gyermek születésekor 30 euróval támogatják a szülőket.

Udvard önkormányzata feltételhez szabta a támogatást. Az újszülött gyermekek anyagi támogatásáról szóló rendelet szerint csak azok tarthatnak igényt az egyszeri segítségre, ha nincs tartozásuk az önkormányzattal szemben. További feltétel, hogy a gyermek születésekor, illetve a gyermek születése előtti egy évben állandó udvardi lakhelye legyen a kérelmezőnek. A csecsemők támogatása ikerszülés esetében minden újszülöttnek jár. Az idén tavasztól érvényes rendelet alapján nem kaphat támogatást a fiatalkorú szülő, illetve az olyan szülő, akinek egy korábban született gyermeke állami gondozásba, vagy nevelőszülőkhöz került. „Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatást a községi hivatal pénztárában fizetik ki a jogosult személynek, ha a gyermek legalább 28 napot élt. A támogatást legkésőbb 6 hónappal a szülést követően fizetik ki. Két oka van az új támogatás bevezetésének. Minden család számára anyagilag megterhelő egy újszülött érkezése, ebben próbál segíteni az önkormányzat. A másik ok, hogy Udvardon is egyre kevesebb gyermek születik” – olvasható az önkormányzat honlapján. „Udvardon tavaly 52 gyermek született, ebből húsz lány. A költözések számát tekintve 67 személy jelentkezett be tartós lakhelyre a községbe és 89-en elköltöztek, 57-en elhunytak. Tavaly 23 házasságot kötöttek Udvardon, ebből 12 egyházi és 11 civil esküvő volt. Jelenleg 5035 lakos él az Érsekújvárhoz közeli községben” -- olvasható Vadkerti Ilona a lakossági nyilvántartás, szociális ügyek és az anyakönyvi részleg munkatársának a tájékoztatásában.

Branislav Becík Udvard polgármestere elmondta, komoly hangsúlyt fektetnek az önkorányzati óvoda, valamint a magyar és a szlovák alapiskola folyamatos fejlesztésére. Idővel bölcsődét is nyitnának a községben, és még több játszóteret újítanának fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?