Kozák: a továbbjutás a legfontosabb

Andraz Sporar

A Slovan 2:1-es előnyről várja a mai (18.00) koszovói, Feronikeli elleni visszavágót a labdarúgó Európa-liga-selejtezőjének a második fordulójában. Az égszínkék középpályájáról eltiltás miatt hiányozni fog Marin Ljubicic.

Ljubicic mellett a két szerb játékos, Alekszandar Csavrics és Dejan Drazsics sem lesz ott Koszovóban politikai okok miatt (Szerbia – csakúgy, mint Szlovákia – nem ismeri el Koszovót).

„Természetesen már gondolkodtam a helyettesítésükön, de nem fogom elárulni az elképzeléseimet a mérkőzés előtt – mondja ifj. Ján Kozák, aki a fővárosiak megbízott edzője. – A Feronikeli az előző nemzetközi párharcában 2:2-es döntetlent ért el idegenben. Hazai pályán ennek ellenére támadólag léptek fel, nyomás alá helyezték az ellenfelet. Most győzniük kell, ezért úgy gondolom, már az elejétől nekünk rontanak. Ennek ellenére ésszel kell játszanunk, mi vagyunk előnyben. Tovább kell jutnunk, ez a legfontosabb feladatunk.”

A hiányzók mellett visszatérői is lesznek a Slovannak Holman Dávid és Andraz Sporar személyében, akik nem voltak ott a szombati, Nagymihály elleni Fortuna Liga-meccsen.

„Száz százalékig kész vagyok a mérkőzésre. Az utóbbi napokban szinte csak erről a meccsről beszéltünk, így mindannyian tudjuk, hogy mit kell tennünk. Meg kell mutatnunk a csapat erejét és szívét, az első perctől az utolsóig küzdenünk kell” – mondta Sporar, aki kisebb sérülés miatt nem volt szombaton csapata meccskeretében sem.

Ha a Slovan továbbjut a harmadik fordulóba, akkor a jelenleg a Bajnokok Ligája-selejtezőjének 2. fordulójában összecsapó ír Dundalk és az azerbajdzsáni Qarabag vesztesével találkozik. Az első mérkőzésen Írországban 1:1-es döntetlen született. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?