5 veszélyes jelenség a strandon

sa

Heve teljében zakatol a nyár, így nem meglepő, hogy sokan vízpartokon hűtik magukat (régi magyar szokás szerint). Érdemes azonban észen lenni, mert a strandon temérdek veszély leselkedik az olvasóra. Kifejtjük, mit tehetünk ellenük.

1. Turisták. Tájainkon sem ismeretlen jelenség, hogy valamely békés hazai strand gyepén vagy betonján békésen sütkérező, Vasárnapot olvasó békés hazai állampolgárokat idegen ajkú, idegen országból ide közlekedett, idegen hetilapokat olvasó egyedek hordái zavarják meg a pihenésben, olyasmiket kérdezgetve, hogy where is the city centre, meg hogy wo ist hier eine restaurant? Ha ilyenekkel találkozunk, bújjunk a Vasárnapunkba, és várjuk ki, hogy megveszik a hűtőmágneseiket, és elvonulnak.

2. Lobbisták. Érdekérvényesítő személy vagy csoport, amely megengedett vagy nem megengedett eszközökkel a döntéshozó szervek tagjait gazdasági-politikai érdekek védelmében vagy ellenében befolyásolni igyekszik. Ha ilyen személy közeledik hozzánk a strandon, csapjuk fejbe az aktuális Vasárnappal, mielőtt befolyásolni kezdene.

3. Focisták. Nincs kellemetlenebb, mint amikor egy árnyékos strandon hanyatt fekve, Vasárnappal letakart arccal szundikálunk, és hirtelen a hasunkra esik a közelben lábteniszező focisták homokos lába által mozgásba hozott, szintén homokos (és vizes) felületű, sziklakeményre pumpált bőrlabda. Vagy amikor békésen betűzgetjük a Koperta rovat aktuális turbulenciáit, és meztelen hátunk felett két ellenséges focicsapat ultrái csapnak össze. Ilyenkor nem segít más, csak ha határozottan felszólítjuk az elkövetőket, hogy hagyjanak fel a nevezett tevékenységgel, mert ha nem, bepanaszoljuk őket a Panaszkönyv rovatban.

4. Kubisták. Ők a kockaművészek, akik geometriai alakzatok segítségével ábrázolják a valóságot. Elsőre ártatlan és ártalmatlan lények, legtöbbször másodikra is. Ha szeretjük a kockázatot, barátkozzunk össze velük, hívjuk el őket vízibiciklizni, majd kérjünk tőlük kubista portrét, vagyis hogy fessenek le, ahogy a strandon ülve olvassuk a Vasárnapot.

5. Nudisták. Sokan különbséget tesznek a naturizmus és nudizmus között. Nudista az, aki időnként a ruhátlanságot választja; naturista pedig, akinek filozófiája az alkalmi meztelenségnél többet foglal magában: gyakran környezettudatosságot, olykor vegetarianizmust, vagy egyszerűen a természettel való szorosabb viszonyt. A naturizmus vagy nudizmus jellemzően azt jelenti, hogy emberek meztelenül vannak együtt (általában vegyes nembeli) csoportokban, olyan tevékenység végzése közben is, amelynél a meztelenséget a nem naturisták (a „textilesek”) és a nem nudisták nem tartják feltétlenül szükségesnek. Ha ilyenekkel találkozunk, kérdezzük meg, olvasták-e az új Vasárnapot, és ha nem olvasták, mutassuk meg nekik a magunkét, majd erőltessünk rájuk egy akciós előfizetési csomagot.

A teljes cikk a Vasárnap 30. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?